"През 2020 г. Мъск реши да продаде петте си грандиозни къщи и да има за основна резиденция тази спартанска къща с две спални в Бока Чика, Тексас, където се срещахме, а той седеше на тази дървена маса и се обаждаше по телефона", пише Айзъксън, който е бил в сянка на Мъск в продължение на повече от три години, в платформата X, известна преди като Twitter.

Биографът заяви, че ще обясни защо Мъск е решил да продаде другите си къщи в книгата си за милиардера. В миналото е казвал, че иска да продаде имуществото си, за да финансира плановете си един ден да построи колония на Марс.

Снимката изглежда показва кухнята и част от дневната на Мъск в къщата му близо до площадката за изстрелване на SpaceX в Бока Чика, Тексас.

На фотоса от Айзъксън изглежда, че Мъск има меч катана на масичката си за кафе, както и някакъв предмет или скулптура с форма на ракета и, както изглежда, няколко игри. На един стол виси якето на Tesla "Plaid Mode", с което Мъск е бил сниман и преди.

Милиардерът, който е любител на научната фантастика, има и плакат на списание за научна фантастика "Amazing Stories", поставен на видно място над кухненската му маса.

Ето и по-добър поглед към плаката на стената му, чийто отпечатък в момента се предлага в сайта Posterazzi.com за 32,83 долара. На корицата е изобразена научнофантастичната история на Хенри Гейд "Космически лайнери", като творбите показват космически кораби за масов транспорт - напомнящи за грандиозните планове на Илон Мъск за ракетата Starship на SpaceX, която той е заявил, че иска в крайна сметка да използва за превозване на хора до и от Марс.

Източник: businessinsider.com