Лечителят Петър Димков дава ценни рецепти при диабет, които 520-те хиляди болни у нас не знаят.

Споделете този материал, за да ги научат повече хора! Петър Димков ни е завещал безценни рецепти с билки срещу диабета. Споделете ги с повече хора, за да облекчите живота им и този на техните близки! Диабетът е едно от страданията, на които в трудовете и практиките на големия народен лечител Петър Димков се отделя специално внимание. Част от тях са посветени на преддиабетните състояния – като прояви, все още поддаващи се на лечение и възпиране на същинското заболяване. Лечителят описва преди десетки години условията, които (извън наследствения фактор) отключват болестта и апелира с начина на живот и режима на хранене да предотвратим преминаването от преддиабетно състояние – в същинска болест.

Кое може да ни подскаже, че диабетът застрашава здравето ни?

Няма сигурни външни белези, които да свидетелстват за диабет – но има прояви на тялото ни, които трябва да ни накарат да се усъмним, разсъждава Петър Димков. Постоянната жажда, непрекъснатото огладняване, пристъпите на внезапна умора или сърцебиене са част от тях. Може непрекъснато да се храните и да губите тегло. Безобидните рани трудно спират да кървят и зарастват дълго. Кожата често се възпалява, излизат пъпчици, оформят се силно сърбящи зони. Венците кървят, зъбите започват да се клатят и лесно ги губим.

Народен тест за захар в урината

Петър Димков описва как може да се направи насочващ тест, който разчита на стандартите на селския живот. Малко урина се оставя в открит съд на място, където да не пречи и където имат достъп насекоми. Ако в урината има захар, то мравките започват да се събират около съда и го полазват, за да консумират. Чистата урина не предизвиква подобни неща.

Защо всяка къща трябва да има саксия с индрише?

Билковата комбинация Демир бозан включва в себе си най-доброто от рецептите на Димков. Това ароматно растение не само украсява, но и носи много ползи за здравето. Помага при кашлица, при високо артериално налягане. Помага и в преддиабетните състояния! От рецептите на Димков, които българинът в днешно време преоткрива за кой ли път, може да се види, че той допуска изцеление от диабет в ранен стадий с цяр от индрише. Ето как се прави: 400 грама пчелен мед се объркват с 20 смачкани пресни листа от индрише, 20 счукани бадема и смлени три лимона с корите, но без семките. Цялата смес се съхранява в затворен съд в хладилника, като се взема по една супена лъжица на гладно 20 минути преди ядене. Тази лековита смес е подходяща и за деца, но листата от индрише са по-малко и съответстват на възрастта: 5 листа за петгодишните, 7 – за седемгодишните и т.н.

В тези рецепти няма нищо случайно!

На някого може да изглеждат странни и анахронични препоръки от рода на тази – в една билкова запарка да се разрежат наполовина 20 шипки, или диабетикът всеки ден да изяжда 1-2 печени картофа и печен лук…или в киселото мляко, с което ще вечеря, да “угаси” една чаена лъжичка хлебна сода. Всичко това е проверено и очевидно е давало резултат. Само че е дяволски трудно да се следва час по час и ден след ден!

Не сме готови за чудеса – а те се случват!

Подробните съвети на Петър Димков за лечение на диабета искат време за опознаване – но това време се възмездява с подобрено здравословно състояние. Това е самата истина! Лечителят напътства пациентите си да контролират редовно състоянието на кръвта и урината си и предупреждава, че е възможно да бъдат постигнати чудесни резултати без инсулин и хапчета. Това наистина си е чудо – но то не се случва на всеки пациент по много причини. И най-често – защото повечето хора не успяват да поддържат внимателните грижи и стриктен режим, свързани с билко- и диетолечението на диабета.

Чаят Демир бозан е добър вариант в описаните случаи

Д-р Петър Драгинов е един от съвременните привърженици на приемането на Демир бозан при диабет. Той редовно препоръчва билковата комбинация на пациентите си. Тази билкова смес, която става все по-популярна, всъщност разчита на същите биоактивни компоненти, с които работи и Петър Димков: глог, блатен тъжник, хвощ, котешка стъпка, великденче, царевична коса. Ако приемем чаения вариант, няма да е нужно да набавяме тези билки една по една и да се чудим в какви дози да ги смесим. Билковата смес вече е направена за нас – просто трябва да се снабдим с нея (от ТУК).

Болестта ни кара да преосмислим ценностите си

Съветите на Петър Димков към пациентите с диабет съдържат една препоръка с особен характер. Той учи хората в беда да се събуждат с вяра, че новият ден ще е по-добър от оня, който си е отишъл. Опитйте и вие да си кажете наум 20 пъти “Скоро ще оздравея!”. И не бързайте да коментирате с ирония: в този момент никой не ви вижда, никой не ви чува – наистина трябва да го направите и да усетите как самовнушението работи. Следващата стъпка е да направите такъв бюджет на времето си, че да отделите час-два за наследството на Димков. Прочетете онова, което се отнася за вас, и го направете. Няма да съжалявате!

Още по темата:

  1. Страница за Демир бозан във Фейсбук;
  2. Демир бозан се фалшифицира, бъдете внимателни!;
  3. Билковата комбинация Демир бозан;
  4. Канал на Демир бозан в Youtube;
  5. Демир бозан. Какво е всъщност това;
  6. Защо билката Демир бозан е по-различна от всички останали;
  7. Следете новостите за Демир бозан в Twitter!

Какво казва лекарят за билките при диабет:

Едно от първите действия на Демир бозан е урегулирането на кръвната захар. Билковата комбинация пречиства кръвта и кръвоносните съдове, като нормализира кръвното налягане. Отразява се благоприятно върху всички заболявания, свързани с кръвта, каквото е и диабетът. В много случаи е за предпочитане да се обръщаме към билките за лечение на диабет, отколкото само да приемаме лекарства, тъй като билките имат своите незаменими качества! Споделете този материал с бутоните за споделяне в социалните мрежи като Фейсбук, Туитър и Гугъл Плюс, за да може той да достигне до всеки един от 520-те хиляди болни от диабет у нас и до техните близки, за да знаят те, че положението не е толкова безнадеждно. За билките няма невъзможни неща!