"ВИП Брадър" отново на екран от есента

Коронавирусът е на път да възкреси шоуто "ВИП Брадър" в родния ефир. След внимателно обмисляне на ситуацията в Нова телевизия са стигнали до извода, че това е единственото риалити, което може да се снима при спазване на всички изисквания за социална изолация. Участниците, които ще влязат в новата къща наесен, ще минат през тестове за Covid-19. След 10 години в ефир "ВИП Брадър" отстъпи миналата година своето запазено място в Нова тв на шоуто "Игри на волята". То се оказа достатъчно успешно, за да бъдат обявени кастинги за втори сезон още в деня, в който бе излъчен финала на първия. Тогава обаче никой не е подозирал появата на извънредната ситуация, в която днес целият свят се намира. Благодарение на пандемията от новия коронавирус екипът на предаването поне засега замразява плановете си за нов сезон, издават пред "Уикенд" отлично запознати източници. Причината за това решение е, че подобно риалити изисква прекалено дълги кастинги, през които минават много участници от всякакви социални, възрастови и етнически групи.

Социална дистанция

Това прави невъзможно спазването на социална изолация и дистанция, препоръчани от щаба на генерал Мутафчийски и правителството. За момента подобен кастинг представлява твърде голям риск за здравето на екипа, а и за самите участници, смятат в Нова тв. Далеч по-лесно за осъществяване и снимане се оказва риалитито "ВИП Брадър". При него всички кастинги могат да бъдат прескочени, тъй като става въпрос за подбор на популярни хора, който може да стане чрез чатове и телефонни разговори, пише "Уикенд". Дори и тежката ситуация в момента да бъда преодоляна съвсем скоро, специалистите не изключват вероятността от поява на втора вълна на заразата наесен.

Тест за коронавирус

Ето защо всички участници в следващия сезон на "ВИП Брадър" ще минат през тест за коронавирус точно преди влизането си в къщата. След това те няма да имат никакъв физически контакт с външния свят и на практика ще бъдат под карантина. "ВИП Брадър" спря миналата година не само защото Нова тв искаше нещо ново в ефира си, а най-вече защото изтече договорът за авторски права на продуцента Нико Тупарев. Говори се, че самият той се бил поизморил да снима едно и също шоу в продължение на 10 години. Затова предложил на телевизията "Игри на волята". [caption id="attachment_624602" align="aligncenter" width="300"]"ВИП Брадър" се завръща в родния ефир сн. hotarena.net "ВИП Брадър" се завръща в родния ефир сн. hotarena.net[/caption] При настоящите условия обаче ще трябва да поднови договора за правата и да започне издирване на нови участници в риалитито с най-дълъг живот у нас. Негови водещи най-вероятно ще продължат да бъдат Ники Кънчев и Алекс Сърчаджиева, предават от hotarena.net.