Той е един от най-видните криминални психолози в страната. Тодор Тодоров говори в ефир за адското деяние, вдигнало на крак цяла България - престъплението на 25-годишния Георги Георгиев срещу 18-годишната Дебора от Стара Загора.

Тодоров заяви, че е категоричен, че това не е първото насилие и посегателство на изверга към жена, но до момента всички потърпевши да си мълчали. От страх или от срам, това е без значение, но е било абсолютно нередно, защото по този начин те са го правили силен.

"Той е от типа хора, които се хранят от чуждия страх, живеят от него. Ако не усетят ужаса в очите на човека отсреща, се чувстват слаби, непълноценни. Това е състояние, което не се поправя, още повече, когато си вършил подобни мерзости с години, но никой не се е опитал да те спре", каза Тодоров.

Той обясни, че огромна, може би най-голямата вина, имат близките на Георги, които с години са си затваряли очите, не са му правели забележки дори, не са го наказвали, когато се е провинявал, а е било нужно.

"Той е започнал с по-дребни неща, по-леки прояви, както всички останали престъпници. За това обаче има знаци, които да ни насочат, да ни покажат. И още при първите подобни знаци, трябва да се реагира, защото после следва необратимото", казва Тодоров.