Джей ди Ванс и Доналд Тръмп се оказаха неочаквано успешен тандем. И то толкова добър, че дори Камала Харис остана без думи. Дори и след като успя да пребори Тръмп на дебатите, Камала изненадващо взе да губи подкрепа. А Ванс успя да извоюва много от гласовете на американците, като заяви, че има решение за проблема с миграцията.

"Вие ме питате какво ще се случи, ако спрем да внасяме евтина работна ръка от Централна Америка? Аз ще ви отговоря. Тези хора нямат работа тук. Крайно време е да върнем на работа 7 милиона американци, които в момента не работят нито в строителството, нито в услугите, нито в другите големи сектори, защото не искат да им се плащат мизерни заплати под масата", заяви Ванс. Той остави водещата на Ню Йорк Таймс без думи, като допълни, че е крайно време големите компании да спрат да се възползват от евтината работна ръка на мигрантите. И да унищожават средната класа на Америка.

"В страната ни има 25 милиона мигранти и жилищна криза, която те създават. И тази криза е в резултат на това, че тези хора живеят и работят нелегално тук за мизерно заплащане. Ние нямаме нужда от тях. Ако върнем 7 милиона американци на работа и им плащаме адекватно, те ще вършат тяхната работа. И няма да имаме криза. Мигрантите не са нужни. Крайно време е да спрем да убиваме средната класа на Америка", заяви още Ванс.

Думите му предизвика фурор в социалните мрежи. А мнозина са на мнение, че може би вицето на Тръмп е извадило бившия президент от изолацията, в която беше изпаднал. И е на път да му върне водещата роля в предизборната кампания. Която става все по-ожесточена.