Най-мразената жена в шоубизнеса Йоко Оно си живурка тихо в хоспис и къта в банковата си сметка 800 млн. долара, повечето от които спечелени от творчеството на Джон Ленън. Преди броени дни японката отбеляза 90-ия си рожден ден в старчески дом, където живее от години и се придвижва с инвалидна количка.

Макар и надживяла 3-мата си съпрузи, а и всичките си врагове, Йоко Оно продължава да бъде една от най-ненавижданите и най-оспорваните личности в световния шоубизнес.

Мнозина я наричат вещицата, която омагьоса с тъмната си сила талантливия Джон Ленън. Именно заради нея той напуска жена си и 5-годишния си син Джулиън, без да им остави и стотинка за издръжка. Най-тежките обвинения срещу нея са заради разпадането на Бийтълс.

Когато се запознават, Джон Ленън е само на 26 години, а тя на 33. Младият музикант е обсебен от нея. Тя го затрупва с пощенски картички с кратки послания от типа: „Дишай!“, „Танцувай!“, „Наслади се на светлината преди зазоряване!“ и прочие.

Вещицата Йоко Оно къта 800 млн. долара

Ленън е като омагьосан, зарязва жена си Синтия и невръстния си син и се жени за нея. Той сам е споделял пред приятели, че в леглото била незаменима. Вероятно по този начин тя впряга енергията на Джон и я използва за собствената си кариера на артист.

Източник: „Уикенд“