Американският супермодел от чешки произход, актрисата и писателка Паулина Порижкова, стана новата героиня на португалския „Воуг“ и се снима в гола фотосасия за списанието. Лъснаха кадри, които въобще не са за изпускане, макар дамата отдавна да е прехвърлила 50-те.

Супермоделката от 80-те и 90-те години е вече на 58, но не се притесни да позира полугола - на един от кадрите тя е топлес, но гърдите й са покрити от мъжка ръка. Паулина Порижкова е известна с това, че упорито се противопоставя на ейджизма – дискриминацията по възрастови признаци. Тя отказва да скрие сивата си коса и да ретушира бръчките, често споделя голи снимки в социалните мрежи и публично защитава правото на жените да остаряват с достойнство.

Моделката имаше 30-годишен (щастлив и не толкова щастлив, фактите са противоречиви) брак с рокаджията Рик Оказек, който завърши със смъртта на музиканта през 2019 г.

Порижкова получава и нож в гърба, след като разбира, че е оставена без наследство с двамата си сина. Тя буквално се озовава на улицата без никакви доходи.

Веселата вдовица Паулина Порижкова показа бомби за „Воуг“

Моделката започва да води дълги съдебни битки с четирите му деца от други жени за наследството и успя да прибере повечето пари, след което го удари на живот и голи снимки.

Източник: „Уикенд“