Бившият директор на новините в Би Ти Ви Венелин Петков е намерил ново поприще. Журналистът е започнал работа в Антикорупционния фонд, и то като член на борда на НПО-то.

За новото работно място на популярния преди години тв водещ се разбра от тазгодишната церемония по награждаване на победителите в конкурса „Червена линия 2023 – награди за журналистика срещу корупцията“. Анонс от събитието е качено на фейсбук страницата на АКФ, като освен победителите, подробно е описан и съставът на журито.

Венелин Петков започна работа в Антикорупционния фонд

Част от журито е именно Венелин Петков, представен като член на борда на Антикорупционния фонд. 

Конкурсът „Червена линия“ за журналистика срещу корупцията се организира с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

Венелин Петков започна работа в Антикорупционния фонд - Снимка 2

Журналистът напусна Би Ти Ви през 2020 г. Две години по-късно разкри, че работата на телевизията систематично е била подлагана на политически натиск от страна на бившите управляващи от ГЕРБ в периода 2014-2020 г. След това Петков започна работа като учител в частно училище. Той дори се кандидатира за генерален директор на БНТ, но не успя да спечели конкурса. Преди два месеца пък името му отново се завъртя в медийното пространство – слуховете го върнаха в Би Ти Ви на мястото на напусналия директорския пост в новините Антон Хекимян. 

Източник: lupa.bg