Венци Мицов удивен от глупостите, които се излъчват в национален ефир!

Музикантът и общественик Венци Мицов насмете Нова телевизия и водеща от сутрешния блок. Която наприказвала удивителни глупости в иначе културен репортаж. Ето как ги "нахрани" Мицов, предаваме думите му без редакторска намеса: [caption id="attachment_567194" align="aligncenter" width="300"]Венци Мицов Венци Мицов не си поплюва[/caption]

"Винаги съм се удивявал на PR триковете, които се използват в днешно време. В последните дни съвсем случайно попаднах на сутрешният блок на Нова. Където представяха предстоящото гостуване у нас на цигуларят - звезда Дейвид Гарет.

Като изключим невероятния репортаж, в който питаха разни добри женици - "Кой предпочитате, Паганини или Дейвид Гарет". А жениците викаха - "Ама моля ви се, разбира се, че Дейвид" (чунким някоя от тях знае кой е Паганини и за какво се е борил в тоя клет живот). Това, което ме впечатли най - силно беше един безумен факт.

"Дейвид Гарет успява да изсвири Полета на бръмбъра за 68 секунди" - заяви водещата и това ми дойде малко в повече. Сега да ви кажа - едно добро изпълнение на дадено произведение, скъпи редактори на телевизионни предавания не се мери с това кой за колко секунди може да го изсвири.

Всяко произведение си има темпо и това е темпото, което е указал автора. По-бързо изпълнение на което и да било произведение не е "чутовен подвиг на новия Паганини", а просто проява на лош вкус и някакъв вид чалга.

След предаването ми дойдоха на ум куп великолепни идеи, които съвсем безплатно искам да споделя. За да могат да бъдат ползвани от PR - и, редактори и телевизионни водещи, когато представят следващата звезда на сцената.

"Щерю Николов от Бусманци е изсвирил 954 килограма партитури" - показваме Щерю, показваме една стая с партитури, после ги мерим с кантар. "Времето, което Сашо Паламудов от Царево е свирил на фагота си е изчислено на 4872 дни. За толкова време луната навлиза 684 пъти във втора четвърт, за същото време могат да се омесят и изядат 346 827464 66 3737 463 хляба".

"Певицата Станка Колева от Тутракан е изпяла точно 7495 кавъра на песни на Кондьо, Камелия, Глория, Виктория, Пенка, Кунка, Станка, Йорданка и други подобни. Нейните кавъри стигат да се направят 457 сватби едновременно".

С това се надявам да съм помогнал за презентирането на важните неща в изкуството. А сега отивам да прочета някоя статия за сигурното печелене на изборите от "Могъщите три" в Клуб Зет...", написа Венци Мицов.