Венци Мицов с убийствено послание за първия учебен ден!

Музикантът и общественик Венци Мицов взриви мрежата с убийствен коментар за първия учебен ден. Не е лошо да го прочетете и да го покажете на децата си. Особено ако държите главите им да се пълнят, а не да се изпразват откъм съдържание: [caption id="attachment_566459" align="aligncenter" width="300"]Венци Мицов Венци Мицов взриви мрежата на първия учебен ден[/caption]

"Честит първи учебен ден, скъпи ученици!

Тази година 15 септември се падна почивен ден и старта на учебната година мъничко закъсня. 17 септември стана 15, но не се притеснявайте - легендарното българско държавно управление ще ви привика в школото още на 3 януари, за да разберете, че "нема лабаво" когато държавата реши да бори образованието. Честит празник и слагайте учебниците в раниците.Нищо, че учебниците често са написани на такъв език, че и учителите и вие не можете да разберете какво точно пише в тях. Нищо, че миналата година в учебника пишеше 2 изречения за Златния век, а тази година имате входно ниво с 30 въпроса за същия Златен век. Слагайте учебниците и за всеки случай гледайте рекламите на Космодиск, защото раниците стават все по-тежки, а главите ни - все по-празни. Честит празник, скъпи деца. И да, това на тетрадките ви не е Ботев. Не е и Вазов. Те учат на разделение. Те говорят за някакво робство, а това по модерните стандарти е "език на омразата". Това на тетрадките ви е АзисТ, чието стихотворение скоро ще бъде изписано със златни букви на сградата на Министерство на образованието. Там ще пише:

"Алеле лей лей лей лей ръгъдъ дъгъдъ дъг спиш ли добре ядеш ли разделно ходиш ли на тоалетна"...

Или както е там текста на поредната тупалка "Либерал кючек", подходяща и сертифицирана от дузина родни интелектуалци. Честит празник и на вас, родители. И да, от днес в рамките на следващата учебна година ще можете да обвинявате училището за несъстоялото се възпитание на децата у дома. И за липсата на ценности и достатъчно любов и подкрепа. Хубаво е да можем да обвиняваме някого. И е хубаво да обвиняваме този, който е най - уязвим. Честит празник и на вас, учители. След като в последния половин месец ви разказаха играта да пишете никому ненужни учебни планове, в които трябва с точност да кажете дали на 13 март ще затвърдите буквата ер малък и дали на 27 април ще учите елементите на скок - дъга по физическо, вие сте готови за новата година. И знаете отлично, че огромното количество бумаги, които сте написали, имат толкова смисъл, колкото и статусите на активистите на коалиция "Могъщите три", касаещи правата на синигерите в Северна България. Но днес, на този ден, поне едно нещо ще ви накара да се усмихнете. Въпреки всички обстоятелства ще получите много цветя и много усмивки от децата, събрали се в училищния двор. Честит празник и на вас, скъпи наши управляващи. Едно време ако се не лъжа, Радой Ралин беше казал, че за социализЪма у нас е виновен...Симеон втори. Когато престолонаследника се родил, с указ на цар Борис трети вдигнали бала на всички ученици в България с една единица нагоре. Така мнозина абсолютно негодни хора успяли да завършат средно... А после станали управляващи. И накрая - честит празник на всички непораснали деца.

Днес на нас все още ни се иска да направим някоя пакост. Да избягаме от час. Да счупин нечий прозорец. Да пъхнем плод в ауспуха на комшията - гадняр. Да пеем с цяло гърло под прозорците на гадната леля, която ни пукаше топките, когато играехме футбол. Но ние вече сме големи. И не правим пакости.

Пакостите ги правят онези, които смятаме, че са получили достатъчно образование и възпитание, за да ни управляват. Но това е тема за друг текст. А не за този. Честит първи учебен ден! И се усмихнете! Слънцето изгря! "Напред, науката е слънце"!!!", написа в типичния си стил Венци Мицов.