През 2005 година излиза сериалът на Дочо Боджаков „Патриархат“ – един тв епос по Георги Мишев за скапването на националните ни ценности. Там Ваня Цветкова играе ролята на богаташката Ерофеева. Старата й приятелка, писателката Милена Фучеджиева, пък вече е готова с фабулата за тв сагата „Седем часа разлика“. Ваня няма как да откаже нови снимки в България, въпреки страда за сина си Павел, който си е в Америка. А и постоянно обяснява на Фучеджиева, че й се играе нещо като следователка, полицайка или психоаналитичка.

Ваня Цветкова като комета – блесва и бързо изчезва

Сериалът „Седем часа разлика“ се радва на огромен успех – гледат го над милион и половина зрители. Ваня Цветкова е блестяща в ролята си на корумпирана адвокатка от 90-те години, която блести със женската си хубост на зряла възраст. По неизвестни обаче причини Би Ти Ви стопира поредния сезон при условие, че има готов и вече утвърден сценарий и дори заснети нови 3 епизода.

Като компенсация от Би Ти Ви канят Ваня Цветкова в сериала „Фамилията“ – да е полудялата съпруга на Стефан Данаилов. Но кримипоредицата стои някак изкуствено и вяло на фона на „Седем часа разлика“.

Дали скоро отново ще гледаме Ваня Цветкова в българска продукция, може само да гадаем. Самата тя има неистов страх от хороскопи и врачки и не иска да знае какво я очаква в бъдещето. Тя вярва, че най-лошото е да не знаеш на кого и в какво да вярваш.

 

А българското кино и феновете така имат нужда от нея...

Източник: в. „Уикенд“