От година победителят от „Хелс Китчън“ 5 стопанисва сладкарски цех в родния си Перник, след като инвестира спечеленото от готварското риалити в отваряне на собствен бизнес. Заведението на Сисо, както го наричан близките му, е симпатично, чисто, спретнато и доста оборотно, а и цените са като в повечето столични сладкарници – малко височки.

Кафето например е на цена 4 лева, фрапето – 5 лева, а тортите са по 6-7 лева за парче. 

 

И тук е мястото да отбележим, че тортите в сладкарницата на Сисо, са далеч от бутикови – те са от масовите торти, които можете да хапнете във всяка столична сладкарница. Хубави на вид, но нищо особено на вкус. Като цяло са доста далеч от сладкишите, които човек може да хапне в по-хубавите заведения. Поръчковите торти обаче са с доста добър вид и по всяка вероятност са и по-вкусни.

Заведението на Станислав се радва на клиентела както от София, така и от околните градове. Макар повечето да твърдят, че ако имат път натам, биха наминали отново, не ходят специално поради факта, че не могат да опитат нищо по-различно от наличното в родните им населени места.

„Нищо чудно тортите за заведението да ги прави някой външен цех срещу заплащане, а Станислав да приготвя само поръчковите десерти“, коментират клиенти между хапките.

 

Припомняме, че Сисо отвори заведението точно преди година навръх рождения си ден. „това ми беше мечта отдавна. Ето, успях да сбъдна и нея в тази моя лична година. Не само това, толкова неща ми се случиха – спечелих „Хелс Китчън“, ожених се, започнах в „На кафе“, купихме си и апартамент с Божидара. Като цяло спокойно мога да кажа, че съм един щастлив човек с всичко, което имам. Вярвам, че най-хубавото предстои и в личен план, и в професионален план. Смело напред. А що се отнася до сладкарския цех – исках го отдавна, но сега си му беше времето. Това е моят подарък към мен самия за рождения ми ден“, призна преди време Станислав.

Източник: Уикенд