Появи се на прозореца на къщата-музей

Ванга сътвори истинско чудо, което ознаменува отварянето на къщата й в Рупите, близо 18 години след смъртта й.

Регионалните медии съобщават за невероятния знак, който ясновидката, смятана за светица, е дала на местни жители. Силуетът на Ванга се е появил на прозореца на къщата само ден след Благовещение. Тогава за пръв път хората бяха допуснати да прекрачат прага на къщата-музей на пророчицата. Знамението на Ванга е било видяно от десетки.

[caption id="attachment_404572" align="alignleft" width="300"]Ванга се появи на прозореца на къщата-музей Ванга се появи на прозореца на къщата-музей[/caption]

Те разказват развълнувани, че точно излизали от къщата и насочвайки се към двора се обърнали назад да я погледнат отново и да се прекръстят, когато видели сянката на Ванга на прозореца. Всички са единодушни, че сянката сякаш била от кръв и плът, но не я виждали много добре, тъй като слънцето я осветявало. Божинка Николова от Благоевград, която е получавала двукратно помощ от пророчицата разказва, че нейна съседка, с която заедно посетили къщата-музея, също е видяла сянката на Ванга. Тя разказва, че била толкоз изненадана от видяното, че дори не промълвила и дума. Гледала втренчено известно време, след което се обърнала и после пак погледнала към прозореца, но сянката вече била изчезнала.

Отначало си помислила, че има халюцинации, но когато споделила със съседката си, се оказало, че и тя е видяла същото. Видяното от двете жени се потвърждава и от още доста хора, посетили къщата-музей на Ванга на 26 март. Съседите на петричката ясновидка са убедени, че Ванга се е появила, тъй като е доволна, че домът й отново посреща хора и се чува глъч. Тя се появява на тези, отправили искрени молитви, за да им даде кураж, че има добро и че ще им помогне. Навръх Богоявление (денят, в който бе отворена къщата-музей на пророчицата), са станали и още няколко чудеса. Млада жена, която била сред първите посетители не можела да стои на краката си от много тежък ревматизъм и мигренозни болки. Те обаче изчезнали само няколко минути, след като влезнала в стаята, в която приживе Ванга помагала на хората, пише pik.bg.