Ако Русия изглежда така по време на война, когато населението няма пари, Путин хвърля целия ресурс във войната и хората едва ли не чакат всеки момент лидерът им да умре, какво ли би било, ако Кремъл не воюваше с Украйна?

 

Напук на всички изявления, че Русия е в криза, хората изнемогват, живеят в мизерия и едва ли не страната е пред разпад, а в Москва всеки втори спи на пътя, освен ако не е олигарх, истината се оказа съвсем различна. Някои от доскорошните крайни квартали на Москва, днес греят, а млади родители споделят с възторг за кратките срокове, в които нещата се случват. Един спортен парк се изгражда само за два месеца, а инфраструктурата се развива с невероятни темпове.

 

Промените в крайните квартали на Москва, доскоро смятани за непопулярни и избягвани от московчани, сега се превръщат в модерни предградия, които са идеални за млади семейства с деца, тъй като работата и учебните заведения се оказват близо до домовете им. Още по-изненадващо е, че не само в столицата, но и в други градове на страната се работи активно в направление - изграждане на модерна инфраструктура за живот и работа, с цел задържане на младите хора в областта.

 

Русия е една от най-големите страни в света, но не територията, а ресурсите, които управлява  й помагат да продължават да се развива. След като Европа и САЩ наложиха ембарго на Кремъл заради войната в Украйна, Путин се обърна към вътрешния пазар. Очевидно двегодишната криза по никакъв начин не пречи на развитието на страната и нормалния живот на хората там. Което ясно се вижда от по-добрите условия за живот, които държавата и общините осигуряват. В сравнение с тази среда, в милата ни родина животът изглежда спрял някъде през 90-те години и дори гръмките модернизации са далеч от промените, които виждаме в една "разорена" и изолирана от великите сили държава...