Въпреки слабия интерес към плажовете на Приморско и Царево, цените за храна и услуги остават относително високи, докато концесионерите твърдят, че едва ли не работят без печалба.

В България на море: Вижте какви са цените за чадър и храна

В България на море: Вижте какви са цените за чадър и храна - Снимка 2

В заведенията на плажа в Царево, пилешката супа и тараторът се предлагат на цена около 5 лева. Основните ястия започват от около 9 лева.

В България на море: Вижте какви са цените за чадър и храна - Снимка 3

Въпреки увеличението на цените на продуктите с 20%, все още е възможно да се нахраниш с комбинирано обедно меню за между 7-10 лева.

В България на море: Вижте какви са цените за чадър и храна - Снимка 4

Цените за наемане на чадър на плаж "Нестинарка" в Царево остават на същото ниво като от миналата година. Въпреки това, много посетители предпочитат да не плащат за чадър и шезлонг и използват свободната зона за почивка.

В България на море: Вижте какви са цените за чадър и храна - Снимка 5

Тези данни отразяват състоянието в момента на плажовете в Приморско и Царево, като явно се вижда намален интерес от страна на посетителите, което може да бъде предизвикателство за концесионерите. Въпреки, че от лятото има още много, някои от концесионерите не са оптимисти.

В България на море: Вижте какви са цените за чадър и храна - Снимка 6

Мнозина от летовниците предпочитат да почиват в чужбина, а задръстванията около ГКПП-тата около почивните дни го доказват. Поне за щастие към момента не са открити опасни елементи във водата и избралите родното Черноморие могат да бъдат спокойни. Институциите уверяват, че контрол на качеството се прави всеки ден.

Източник: lupa.bg