Уплахата на младежите от призрака е била голяма, разкриват те!

Призракът от Исперихово се появил отново. За това съобщават четирима приятели, които си направили излет с барбекю в местността Сборяново, разположена над града. Те били другари от години, но учели и работели в различни градове и рядко си идвали в родното място, затова решили да си направят пикник на 21 май. След като звездите се показали на небето, момчетата запалили барбекюто и сложили вкусотиите да се пекат. Всичко било нормално, бирата се леела, когато изведнъж станало студено, сякаш внезапно настъпил студен зимен ден. Дори разказват по-късно приятелите, дъха им се вледенил и от устата им започнала да излиза пара на огромни вълна. Четиримата не били облечени подходящо и затова побързали да се приберат. На другия ден, след като разглеждали снимките забелязали странен силует на мистично създание до тях, това бил призракът.

[caption id="attachment_411641" align="alignright" width="300"]призрак Младежите заснели призрака случайно[/caption]

Старото име на поляната и местността е известна още като Демир баба теке. Миналата година в предпоследния месец на годината в същата местност бил заснет отново призрак от лагеруващо там семейство. Появата на неканения гост била идентична. Двойката разказала как също подготвяли трапезата, когато изведнъж всичко наоколо се вледенило и станало тихо и много страшно. След като видели снимките на другия ден призракът бил там, до тях.

Мистериозният образ на призрака, който бе заснет от семейството предизвика огромно вълнение сред местното население. Много национални медии също заснеха и публикуваха случки, разказани от хората за това кой се крие зад образа на плашещия призрак.

[caption id="attachment_411642" align="aligncenter" width="260"]Това семейство първо видя призрака Това семейство първо видя призрака[/caption]

Освен неразказани до този момент случки, се заформиха и много предположения. Едни от хората предполагаха, че това може да е тленния образ на Демир баба, други твърдяха, че най-вероятно са извън планетарни същества, трети, по-лаконични заявяваха, че това е някакъв клошар. Загадката така и не се разплете докрай.

[caption id="attachment_411644" align="aligncenter" width="288"]Това е зловещият призрак от Демир баба теке Това е зловещият призрак от Демир баба теке[/caption]

Така или иначе сборището над града, местността Сборяново е сборно място на много религии и мистики по света. Разкопките на учени археолози втрещиха света. И съответно предположението, че призракът, който се показва по снимките може да е на древен пазач, който бди местото да не се оскверни от вандали, както и пази незнайно какви богатства там.