Победителката в конкурса за красота „Мис Япония“ – украинката Каролина Шиино, бе принудена да се откаже от короната си заради долна афера с женен мъж. Само преди 2 седмици тя стана първата в историята на страната жена с чужд произход, която печели надпреварата за красавица №1 на Страната на изгряващото слънце. Преди дни обаче местен таблоид сензационно разкри, че 26-годишната Шиино е любовница на женен мъж.

Скандалът принуди украинката да върне короната си и да се извинява на цялата японска нация, която се слави със своя консерватизъм и здрави семейни устои. Сгазилата лука Каролина Шиино си посипа главата с пепел и доброволно се отказа от победата си в конкурса „Мис Япония“. Стана ясно, че тя е имала връзка с женен лекар, известен в японските социални мрежи.

Първоначално организаторите се хвърлиха да бранят украинката пред обществото с обяснението, че тя не е знаела за семейното му положение. Шиино обаче сама си призна, че е била наясно със съпругата на своя възлюбен.

Шиино е родена в Украйна, но се преселва в Япония на 5-годишна възраст заедно с майка си и нейния втори съпруг японец. По-късно приема фамилията на японския си пастрок, което й дава право на участие в конкурса.

Източник: „Уикенд“