Участниците от Фермата зарадваха деца в неравностойно положение!

Седмица след големия финал на Фермата: Нов свят участниците в сезон 5 посетиха два дома за деца в неравностойно положение. На които дариха сумата от 5 500 лв., събрана през 13-ата седмица от техния престой в шоуто. [caption id="attachment_614211" align="aligncenter" width="300"]Фермата От Фермата зарадваха деца в неравностойно положение[/caption] Със средствата, които разделиха на две, фермерите закупиха необходимите за центровете за настаняване от семеен тип в Самоков и село Дрен играчки, продукти и материали, които да зарадват децата и да им подарят една уютна и спокойна Коледа. Предпоследната седмица фермата бе отворена за посещение от известни личности. Освен че внесоха разнообразие в живота на участниците и споделиха много емоции с тях, гостите се приобщиха към каузата на риалити звездите.

В стопанството влязоха Асен Блатечки, Владимир Каролев, шампионката Таня Богомилова, ултрамаратонецът Краси Георгиев, Тити Папазов, Катерина Евро, Диана Любенова, Сашо Кадиев и Деси Стоянова. Също Део и Марина Кискинова, Башар Рахал, Венета Райкова и потомката на Васил Левски - Христина Богданова.

Всички те си купиха от фермерските продукти, произведени от участниците, и дариха средства за избраната от тях кауза. Част от събраните пари участниците взеха решение да отидат за деца, лишени от родителска грижа. А с останалите - да бъде подпомогната Веселка, за да се направи детска стая за трите й деца. След спечелването на голямата награда от 100 000 лв., победителката Веселка се отказа от сумата. Която трябваше да бъде отделена за нейните деца в полза на децата, лишени от родителска грижа.