Една снимка, направена на Коледа в имението във Виши, показва остаряващия Ален Делон да се наслаждава на семейна вечеря, в компанията на синовете и дъщеря си, в старата кухня на провинциалната си къща. Но усмихнатия мъж пред камерите, продължава да пази своите мрачни тайни. Които дори и след смъртта му няма да бъдат разкрити.


Любовна афера и убийство, което остава в историята


През 80-те години се шушука, че Ален има афера със съпругата на президента Жорж Помпиду, а бодигардът му, който е сърбин по произход, твърди, че освен това Делон е замесен в опасни връзки с един от кръстниците на мафията Франсоа Маркантони. Изненадващо, Стеван Маркович, бодигардът на актьора, една сутрин е открит мъртъв. А сред документите си е оставил писмо, в което пише "Ако умра, бъдете сигурни, че съм убит от Делон и от кръстника му Маркантони."

Полицията дълго разпитва актьора, води се следствие и срещу семейството му. Нищо не е доказано, но името на Делон остава обвито в мистерия, а слуховете за връзки с подземния свят стават все по-активни.


Това се подхранва от факта, че президентът Помпиду прави всичко, за да тушира скандала, особено след като плъзват клюки, че Делон е имал връзка със собствената му съпруга. Странно решение за един измамен мъж, който освен това прави всичко, за да му помогне в кариерен план.


По-късно се чува, че Делон си устройва истински троен съюз с Мирей Дарк и една от танцьорките на Клод Франсоа. Актьорът казва за Мирей "Роми е любовта на живота ми, но Мирей е всичко, от което имам нужда в този живот". Двамата обаче така и не се женят, защото актрисата не може да има деца. И това става причина да се разделят, а Ален да се омъжи за холандката Розали.


Семейството изглежда много близко, но децата на Делон твърдят, че баща им често е посягал на майка им и след един особено тежък побой тя го е напуснала "Насини й единадесет ребра, често я удряше в гърдите и нараняваше ръцете й", твърди Ален-Фабиен, най-малкият син на Делон. Дъщеря му Анушка мълчи, а причините за физическите сблъсъци остават загадка. В крайна сметка те се развеждат след близо 15 години заедно.


Наследство за 300 000 000 долара


В крайна сметка Делон и семейството му повеждат война през 2019 година, заради наследството на актьора. След получен инсулт, Ален е изправен пред съда, тъй като двамата му синове се обединяват срещу сестра си Анушка и настояват баща им да бъде поставен под запрещение.

Дъщеря му и адвокатите на актьора обаче оспорват това предложение. "Подобен акт е гнусен и отвратителен. Ален може да е слаб физически, но все още е тук с нас. Дъщеря му се грижи много добре за него и той я иска около себе си", казват те.


Самият Делон малко по-късно казва "Отвратен съм от лицемерието на този свят. Искам, когато умра да ме заровят до кучетата ми, които наистина ме обичаха. Единствени, при това. Всичко е само лицемерие и пари. Въобще не съжалявам, че ще си отида", казва още той. Безусловна е любовта и към дъщеря му Анушка, за която той каза "Тя е единствената жена, на която някога съм казвал "Обичам те!" с цялото си сърце", признава актьорът. Анушка е до него и в последните му дни, загърбила враждата с братята си.


Антъни Делон и Ален — Фабиен обаче не крият, че са изключително разочаровани от разпределението на наследството на баща им. "Той още приживе реши, че тя ще получи 50% от всичко. А ние ще си разделим по 25%, защото сме резерви", казват те.
Анушка Делон обаче казва, че не я интересуват парите на баща й. И съдейки по житейското поприще, което си е избрала — да бъде театрална актриса...