Кейт Мидълтън едва не си показа бельото по време на официален прием. Съпругата на принц Уилям слезе от официална кола на среща с президента на Корея, с толкова високо вдигната пола, че доста хора се стъписаха. Принцесата, която винаги е образец за пример и еталон за поведение, този път предизвика наистина любопитни погледи, когато се появи с видимо запретнат тоалет, докато слизаше от автомобила си пред двореца Бъкингам.


Пажът, който отвори вратата на принцесата, определено се наслади на рядка гледка на дългите й крака.


Катрин, която стриктно спазва протокола,  този път също не направи изключение. Принцесата се появи с червено палто без ръкави, под което носеше рокля в същия цвят, в комбинация с червени обувки, шапка и чантичка.


Палтото беше почти до глезените и скриваше принцесата почти изцяло, а по-късно, след като свали и палтото си, ясно се видя, че и роклята не е по-къса. Въпреки това, вълнение предизвика именно фактът, че принцесата слезе заголила крака. Дали нещо се е случило в колата, което е станало повод за подобна нейна поява, остава под въпрос.


За първи път от години, пресата на Острова се постара да "не забележи" случилото се с Катрин. Доскорошната херцогиня на Кеймбридж предизвикваше закачливи шеги с външния си вид, дори и като снаха на принца на Уелс. След като Чарлз стана крал, а Кейт и Уилям бяха короновани за принц и принцеса на Уелс, отношението към тях рязко се промени.

И дори малките жестове на внимание, като прегръдки на публични места и държане за ръце, се предават с почти благоговение.  Явно бъдещата кралица се възползва от ранга си, за да си позволи някои дребни нарушения на протокола.