Таксиджиите по морето гушат като невидели!

Наши и чужди туристи по морските курорти пропищяха от алчни таксиджии, които буквално дерат живо месо с новите такси. За разлика от миналото лято, днес бакшишите взимат луди пари, по 50, че и по сто процента повече от миналогодишните си тарифи. От това се оплакаха нищо неподозиращи хора, отишли да забравят стреса край морските вълни.

"То дори за тарифи е силно да се говори, защото на повечето места такива няма. Не и строго определени и общи, както е в другите градове. Тези хора са му хванали цаката и са на принципа, че ден годината храни. Обират ни и правят "гуша пеликан", гневят се летовниците и то особено на Слънчев бряг, където е страшно.

Оказва се, че такситата започват от начална такса 5 лева (това само, за да седнеш в колата му) и карат най-евтино на 3,50 лева на километър. В повечето случаи обаче се кара и на 5 лева на километър, стига се и до шест лева. Така например от Слънчака до Свети Влас може да ви легне над петдесетачка, разказват туристи.

"Пътуваха наши познати до Бургас, а оня ги одруса 120 лева. Е, това не е човешко и се чудим къде дремят властите и има ли изобщо такива у нас?! То човек вече по-добре пеша или на стоп да се придвижва, но да не пълни гушите на тези обирджии", коментират по форумите.