Наблюденията над НЛО не само у нас, а и по света не са от вчера.

 

Доказателство за това са древни рисунки в пирамидите на Египет например, както и странни образи от пещерите на догоните или паметниците на маите. У нас не една и две църкви през последните десетилетия са сочени като образци на иконопис, в която присъстват летателни апарати, звезди и светлини, много напомнящи съвременното разбиране за НЛО.

 

Три НЛО-та се гонят над морето

Колкото и преувеличени да са интернет сензациите за рисунките в Добърския храм или Троянския манастир, те показват, че не само сега, а и преди десетилетия и столетия, хората са гледали към небето.

 

През 1858 г. 19-годишният тогава Илия Блъсков става свидетел на НЛО. Възрожденецът не просто гледа, а описва свидетелство, което днес се смята за първото наблюдение на НЛО в България. Необикновеното явление се случва навръх Гергьовден, недалеч от Челно море край варненското село Аврен. Появяват се три звезди, които една след друга, сякаш гонейки се прелитат над главите на смаяните селяни. Дошли от изток и отлетели на запад, заобикаляйки няколко села завили на север, спуснали се към Петрич кале и там сякаш се разпръснали в стръмната скала и пропаднали.

 

Няколко десетилетия по-късно създателят на Бялото братство Петър Дънов също говори за същества и машини, които не са от Земята, като често набляга, че Вселената е пълна с разумен живот.

Източник: Уикенд