Наричат ги "най-секретното подразделение за изследване на извънземни". Но Зона 51 в щата Невада е всичко друго, но не и център за връзка с разум от други планети. Нещо повече — учените са убедени, а и не само те, че на територията на базата се разработват нови секретни оръжия и други методи, но не и да се търси контакт с космоса.


Йорк Арну и приятелката му Линда Халоу са преживели истински ад през 2022 година, когато ФБР, заедно със специалните служби към ВВС нахлуват в дома им и извършват пълен обиск. Арну е изведен с белезници, като са му повдигнати обвинения за сътрудничество с терористични организации и снимки за разработване на военни обекти с национално значение.


Обвинения достатъчно сериозни, за да накарат бившия пазач на района около Зона 51 и приятелката му да си наемат сериозни адвокати. А причината е, че сайтът, който Арну поддържа, публикува снимки и постове по повод случващото се в пустинята Невада.


"Те не търсят извънземни, нито провеждат експерименти с тях. Те разработват нови военни оръжия. И се стараят да направят всичко, за да ги скрият от света. Мисля, че вече летят с дронове. Сега се опитват да заглушат комуникацията на китайските и руските разузнавателни дронове", казва още Арну.


Той публикува снимки на терени в базата, където смята, че има "база в базата" и тя е строго секретна. Изявленията му обаче се оказаха доста опасни, особено за самия него. А предвид факта, че е говорил открито за случващото се в района, предизвика намесата на ФБР и го изправи пред държавния съд на САЩ.


Арну не е първият, който твърди, че Зона 51 не е център за космически изследвания. Преди години се смяташе, че там се изследват извънземни, а един бивш служител дори разкри подробности от експериментите там. В крайна сметка се оказа, че това е център за изследвания на военни технологии и присъствието на любителите на извънземните не е желано в района.