С нарастването на звездната му мощ нарастват и амбициите на Том Круз.

Той започва да прави много от каскадите си сам, когато се появява в екшън блокбъстъри като "Топ Гън", "Мисия: Невъзможна" и "Доклад за малцинството".

Звездата е известен с това, че сам прави каскадите си, и дори кара мотор от планина в Норвегия за сцена в "Мисия 2023": Невъзможно - Смъртно разплащане, част първа".

По време на червения килим на филма в Лондон Круз заяви пред Business Insider, че "винаги се стреми" да създава по-големи и по-добри каскади, за да забавлява зрителите.

Той със сигурност изненада публиката на церемонията по закриването на Олимпийските игри в Париж през 2024 г., когато скочи от покрива на стадион "Стад дьо Франс". Той беше "мостът" между Париж и Лос Анджелис, където ще се проведат следващите Олимпийски игри.

"Мисията невъзможна"  буквално влетя на бляскавата церемония, па макар и без самолет. После постави олимпийския флаг върху мотор и го изнесе от "Стад дьо Франс", за да го отведе до Града на Холивуд. Там той беше поет и от Майкъл Джонсън, а "Ред Хот Чили Пепърс" изпълниха песента "Can't stop" на калифорнийския плаж.

Източник: news.yahoo.com