Том Ханкс разкри какви са били симптомите му при боледуването от коронавирус

Още в началото на вълната от Ковид-19, която не подмина почти никоя точка от света, Том Ханкс стана една от първите звезди, която разкри, че е сред заразените. Той и съпругата му Рита Уилсън прекараха три дни в болница и още 14 дни под карантина в Австралия, а след това разказаха накратко за кошмарната си среща с вируса. Сега, близо 4 месеца по-късно, актьорът даде интервю за "Guardian". В него Ханкс разказва подробно какво е да се срещнеш с Ковид-19, който мнозина подценяват, както и какво е да успееш да се пребориш и да оцелееш.

Симптоми

Том Ханкс днес твърди, че и той, и съпругата му са добре. Но за две седмици вирусът при тях се проявил с много и различни симптоми, което е успяло сериозно да ги обърка. "Жена ми загуби усещането си за вкус и мирис, имаше силно гадене и много по-висока температура от мен", казва актьорът. Самият той пък е имал много силни болки в тялото, изпитвал е непрекъсната умора и не е можел да се концентрира върху нищо за повече от 12 минути. Въпреки че, шегува се той, последното и принципно не му се отдава. Актьорът попада в рисковата група на заразените с Ковид-19, защото е на 63 години, има диабет тип 2 и стенд на сърцето. Въпреки това, е успял да запази самообладание и да не се предава на паниката.

Притеснения

Двамата с Рита са се притеснили само когато температурата им е станала много висока, а белите им дробове са започнали да се пълнят с течност, като при пневмония. "Аз не съм от хората, които стават сутрин и се чудят дали ще оживеят до края на деня. Доста съм спокоен", казва Ханкс. [caption id="attachment_634271" align="aligncenter" width="300"]Том Ханкс даде емоционално интервю за боледуването си от коронавирус сн. Инстаграм Том Ханкс даде емоционално интервю за боледуването си от коронавирус сн. Инстаграм[/caption] Той и съпругата му говорят откровено за вируса със своите деца. А в ситуация на непрекъснато нарастващ брой заразени в САЩ, двамата молят само за едно. Те молят хората да се вслушват в съветите на властите и да имат лична отговорност. "Наистина има само три неща, които всеки трябва да направи: да носи маска, да спазва социална дистанция и да си мие ръцете", приканва Ханкс, предават от lifestyle.bg.