Феновете на Адел останаха съкрушени, след като носителката на "Грами" обяви отлагането на 10 дати от резиденцията си в Лас Вегас, тъй като страда от влошено здраве.

В изявление, публикувано в социалните мрежи, 35-годишната Адел заяви, че "по нареждане на лекарите" ѝ е било казано да си почине и че ще премести оставащите пет уикенда от концерта си в The Colosseum at Caesars Palace за по-късна дата.

"Обичам ви, ще ми липсвате като луди и съжалявам за причиненото неудобство", каза тя на феновете си.

На 24 февруари, когато призна, че е имала проблеми с гласа, тя намекна за предстоящата си почивка.

"Не мога да удрям правилно нотите си", каза тя на публиката. "Не съм спала много добре и гърдите ми горят. Веднага след този концерт ще се отдам на гласова почивка."

През 2011 г. на Адел е направена микрохирургия на гласните струни, за да се отстрани доброкачествен полип, който се е образувал под епитела - тънкия външен слой на гласните струни - след като тя получава хеморагия на гласните си струни, докато пее на живо във френска радиопрограма.

Тогава 23-годишната Адел е оперирана от д-р Стивън Цайтелс, който ръководи Центъра за ларингеална хирургия и рехабилитация на гласа към Масачузетската болница. По това време той вече е ремонтирал гласните струни на изпълнители като Боно, Сам Смит, Лайънъл Ричи и Шер.

Месеци по-късно, на наградите "Грами" през 2012 г., Адел благодари на Зейтелс в благодарствената си реч за най-добро поп солово изпълнение.[T1] 

Източник:  independent.co.uk


 [T1]