Наредба налага забрана за разхождане на кучета на плажа

Решението бе гласувано днес в Общинския съвет на Варна. Наредбата забранява на плажа да бъдат разхождани домашните любимци от 15-ти май до 1-ви октомври. Забраната освен плажната линия обхваща и детски и здравни заведения, спортни площадки и учебни бази.

Тежък шамар за летовниците по родното Черноморие

В наредбата също са заложени и правила, ограничаващи шума между 14 и 16 часа, както и след 22. Под обхвата й попадат домашните ремонти, високата музика и други, вдигащи шум или излъчващи музика. Правилата важат също така и за всякакъв тип празненства и партита.

Също така се забранява и движението на превозни средства, задвижвани с животинска сила на територията на Варна. Забраната не засяга селата наоколо, но изискването е животните да не замърсяват околната среда. В самия град Варна остава забранено отглеждането на селскостопански животни. Същото правило важи и за животните с цел търговия, както и такива, отглеждани за развлекателни програми.

Темата за и против домашните любимци на плажа разделя хората много отдавна. Собствениците на 4-ногите приятелчета смятат, че подобна забрана не е редна и няма причина да им бъде отказван достъп. На друго мнение пък са летовниците, които са дошли, за да си отпочинат и не желаят спокойствието им да бъде разваляно.

Източник: standartnews.com