След като миналата година Тейлър Суифт уж стана милиардер благодарение на мащабното си турне Eras Tour, сега тя се дистанцира от други музикални магнати. Според списание „Форбс“ 34-годишната Суифт е изпреварила Риана и е станала най-богатата жена музикант в света с нетно състояние, оценявано на 1,6 млрд. долара.

Финансовото списание заяви, че след като Суифт е станала милиардер през октомври 2023 г. благодарение на приходите от разпродаденото си световно турне Eras и стойността на музикалния си каталог, то отбеляза, че тя е първият музикант, който попада в класацията на милиардерите главно въз основа на песните си и изпълненията на живо. Сред оценяваните активи на Суифт са 600 млн. долара от турнета и хонорари, както и 600 млн. долара от каталога ѝ и 125 млн. долара от притежавани недвижими имоти.

Изчислението на богатството на Суифт я поставя на 2117-о място в списъка на Forbes на световните милиардери, изпреварвайки такива жени-икони като Доли Партън (450 млн. долара), Барбра Стрейзънд (460 млн. долара), Селин Дион (550 млн. долара), Бионсе (760 млн. долара), Мадона (850 млн. долара) и Риана (1,4 млрд. долара).

Източник: billboard.com