Феновете на кулинарните предавания, са изправени пред истински ужас. Оказва се, че през предстоящия тв сезон, който стартира наесен, няма да имат нищо за гледане. Всеизвестен е фактът, че „Хелс Китчън“ по Нова тв приключи през пролетта и поне до следващата няма да има нов сезон, а bTV изглежда се кани да спре „Мастършеф“, при това за неопределено време. От есента те ще излъчват други риалитита, а готварското предаване е излязло в почивка, която така и не става ясно кога точно ще приключи.

 

Заради неуспешния осми сезон на „Мастършеф“, на този етап медията не планира следващ. Бърза справка сочи, че не текат и кастинги за кулинарния формат, който до миналата година се радваше на много висок рейтинг, но след като цялото жури бе сменено и на мястото на Андре Токев, Петър Михалчев и Силвена Роу влязоха Александър Таралежков, Илиан Кустев и Явор Сарафов, нещата се сринаха главоломно.

Колкото и да са симпатични новите попълнения в журито, очевидно хората трудно ги приемат, без нито едно от познатите вече лица, а да не говорим, че има и зрители, които все още се надяват кулинарното риалити да събере отново на екран Токев и Михалчев с преместилия се в Нова тв Виктор Ангелов. Това така и не се случи, а за рейтинга още по-фатален се оказа подборът на участниците, имащи меко казано скромни кулинарни умения и познания.

 

Феновете на кулинарното риалити са наясно, че в предишни сезони влизаха истински корифеи в кухнята, докато сега ясно си личеше, че повечето не са способни да сготвят дори елементарни неща като например кекс или кюфтета.

Победителката Марианна Александрова бе изключителен компромис в най-слабия до момента у нас сезон в историята на предаването. Заради всичко това феновете се отдръпнаха рязко от формата и се наложи бъдещите му издания да бъдат замразени.

 

Ако искат да продължат да поддържат интереса на зрителите към членовете на новото жури, телевизията все пак трябва да планира нов сезон на „Масършеф“ все някой ден

Кустев, Таралежков и Сарафов често пъти се появяват в ефира на bTV като гости – гледали сме ги в „Преди обед“ и в „Кой да знае?“, но така и не става ясно кога ще влязат отново в основната си роля в кухнята.

 

На практика предаването прави втора пауза за десетте години, откакто се снима у нас. Първата бе през 2022 г. и се наложи заради ограниченията по време на пандемията. Наесен пък праймтаймът на медията ще бъде зает от три големи проекта – „Островът на 100-те гривни“, наричан новият „Сървайвър“, „Бягство към победата“, чийто продуцент е Слави Трифонов и „Гласът на България“.

Не е изключено „Мастършеф“ да се завърне отново на екран през следващата пролет или пък изобщо да не се върне отново в ефир…

Каква ще е съдбата му, само времето ще покаже.

Източник: Уикенд