Да бъдеш гост на партито на крал Чарлз се оказа по-престижно и от присъствието на наградите "Оскар". Монархът демонстрира забележителен дух и добро настроение, когато влезе в ролята на домакин на събитието. Той показа, че държи на приятелските отношения  с един куп бивши придворни на майка си, а освен това демонстрира близост и с някои от членовете на парламента и собственото си семейство.

Принцеса Ан, Едуард, Андрю и принц Хари не бяха на купона, но за сметка на това Зара Тиндал, Кейт и Уилям, Беатрис и куп роднини на Камила бяха засечени да присъстват. Синът на кралицата - Томас Паркър - Боулс, сестра й със съпруга си, както и някои други нейни роднини, също бяха включени в партито.

Изненадващо, кралят задържа гостите си до след полунощ в Кларънс хаус.  Веселата компания изглеждаше в добро настроение при напускане на двореца, като се говори, че освен официална вечеря, са имали и изключително атрактивни развлечения по време на събитието. Подробности не се разкриват, но някои от гостите определено предизвикаха интерес. Особено интригуваща беше появата на лейди Сюзън Хълси, която наскоро беше свързана с расистки скандал. Както и на бившия депутат Рори Стюарт и на херцозите на Глостър. Също така стана ясно, че Чарлз се е чул със сина си - принц Хари и двамата са имали изключително ползотворен разговор по време на празника. Нещо, което не се е случвало от близо половин година.