Свежен Младенов открехна завесата около личния си живот

Актьорът Свежен Младенов, по-известен като д-р Наков от хитовия сериал "Откраднат живот", направи шокиращи признания за себе си и за тайния живот, който е водил. Той призна за голям проблем - наркотиците, които едва не го тласкат към пропастта. В предаването "На кафе" пред Гала той показа и разказа важни за него неща, от които на някои биха им настръхнали косите. "Аз искрено вярвам с Бога и това е преломен момент в живота ми. Представям си го като личност, а не като енергия. Семейството ми не е било никога религиозно. Но брат ми, който беше музикант, скочи от петия етаж от тавана на квартирата си на "Орлов мост" след един купон. Жив и здрав е сега, но когато излезе от кома, веднага поиска Библия. Бързо се възстанови", разказа той. И допълни: "И втори път влезе в болница за спешна операция на сърцето. Малко по малко започна да ни говори на всички за Господ. Аз повярвах най-късно. Преди това живеех ден за ден, очакваше се да се проваля в живота. Бях много близо до наркоманията. Като завърших училище си казах, че никога повече няма да уча".

Промяна

Сподели, че тогава, преди да повярва, бил доволен от начина си на живот: "Само да имаме с какво да се опием ме вълнуваше, дишал съм и лепило, взимахме лепилото на циганчетата край "Св. Неделя". Но нещо стана вътре в мен - не защото брат ми оцеля, по-скоро повярвах на историите, които ни разказваше от Библията". В един момент младежът отива на църква. Първо си казва, че това не е за него, но явно нещо отвътре го е докоснало... Има си Господ, казва той днес. Вижда неговия пръст в начина, по който навремето получава виза за Америка. Тогава това е много трудно и, естествено, му бият черен печат, като на човек, който може да не се върне и е потенциален емигрант. "Но сънувах, че ми се обажда приятел, който е там. Каза ми, че може отново да си пусна документи за виза. И като се събудих, той наистина ми се обади по телефона. Отидох със същите документи - нямаше никаква гаранция, че ще се върна, но най-строгата служителка ми даде виза. Отидох, разходих се...", връща лентата Младенов.

За "Откраднат живот"

"Макар че не обичам да се гледам, вече започнах да се гледам в "Откраднат живот". И жена ми започна да гледа сериала уж заради мен, но й стана интересен и вече не го гледа заради мен". Това каза актьорът от театър "Възраждане" Свежен Младенов в "На кафе". "Ролята е предизвикателство, харесва ми, когато има у героя вътрешен конфликт, този човек има много тайни", коментира актьорът. "В началото като започвахме и трябваше да приема ролята, едно от нещата беше да не представяме този образ като клишето за хомосексуалист, а като човек със своите грижи и проблеми", посочи Свежен. [caption id="attachment_628319" align="aligncenter" width="300"]Свежен Младенов направи шокиращи разкрития за живота си в "На кафе" сн. nova.bg Свежен Младенов направи шокиращи разкрития за живота си в "На кафе" сн. nova.bg[/caption] Екранният д-р Наков казва, че в началото не е очаквал нищо, но бил много изненадан от екипа и професионализма, като се почне от най-отгоре с продуцента Евтим Милошев. "Отношенията в екипа са чудесни, приемат човека срещу себе си по най-добрия начин", казва още Младенов, пише show.blitz.bg.