Тя е една от най-красивите жени в света, но и една от най-нещастните. Актрисата и супермодел Линда Еванджелиста наскоро сподели потресаващи подробности от личния си живот. Покрай движението в защита на жените срещу домашно насилие и посегателства, Линда взе решение да разкаже за първия си брак. И това, което сподели, хвърли в ужас много хора. Тъй като никой не е очаквал, че привидно идеалния й живот е абсолютен кошмар.

Линда се омъжва за първи път на 22 години за Джералд Мъри — собственик на модна агенция "Елит". Бързо разбира, че мъжът й далеч не е идеалният принц и усеща юмруците му по тялото си. "Когато ме биеше, много внимаваше да не наранява лицето ми. Знаеше, че то му носи много пари", казва Линда.

Тя се развежда след пет години брак и потвърждава обвиненията в насилие, отправени от шест момичета от агенцията. За съжаление делото е с изтекла давност и съдът го закрива. "Жал ми е за тези момичета, защото те заслужават справедливост, а сега няма да я получат. Аз също", казва по този повод Линда. Тя допълва, че не е знаела какво се случва, иначе не би мълчала досега." С признанията си знам, че няма да донеса нужната справедливост на тези момичета. Но ми остава усещането, че поне съм опитала да им помогна", казва още тя.