Филип Буков ще остане може би най-помненият участник в Сървайвър, макар да се наложи да си тръгне почти в началото. Зрителите обаче ще го помнят заради сълзите, които проляха - и те, и останалите участници. Оказа се, че форматът на практика разболя и едва не уби младият и любим на мнозина актьор, чието сърце на два пъти е спирало да работи, стана ясно снощи.

Знаем, че Буков получи няколко припадъка по време на игрите и бе откаран спешно в болница. Там са му извършени обстойни прегледи и в крайна сметка се разбира, че Сървайвър е отключил сериозен проблем със сърцето му. Той е бил закодиран в него, вероятно генетично, но е можел да не се обади дълги години занапред или дори никога, ако не се бе подложил на това изпитание.

"Пулсът на Филип е спирал за секунди, но е спирал. Спирал е и то няколко пъти. Той искаше да продължи и да остане в предаването като подпише документ, че го прави на своя отговорност, но лекарите не позволиха. Продуцентите и екипът също бяха категорично против да рискува не само здравето, но и живота си", разкриха от продукцията.

Като се върне у дома, Буков ще трябва да се лекува и стриктно да изпълнява нарежданията на медиците, а също и задължително да почива поне няколко седмици.

Напускането на предаването е гаден момент и за него, и за феновете му, но здравето е на първо място.