ФБР разкри, че мъжът, който се е опитал да убие Доналд Тръмп на предизборен митинг на 13 юли, е проучил и Кейт Мидълтън, принцесата на Уелс, преди да предприеме шокиращата стрелба. Сега обаче, само две седмици след ужасяващия инцидент, един кралски експерт предполага, че принц Хари и Меган Маркъл също могат да бъдат изложени на риск.

Джени Бонд, бивш кралски кореспондент на Би Би Си, споделя пред списание OK!, че през последните години е имало „безброй случаи“, когато лица са нарушавали сигурността на Бъкингамския дворец, като дори са стигали до спалнята на покойната кралица, преди да бъдат задържани от охраната.

Тя каза пред OK! „Заплахите за сигурността са факт за кралското семейство, а принц Хари е още по-очевидна мишена заради военното си минало. Плюс факта, че той е писал за броя на талибанските бойци, които е убил по време на акция.“

Тя добави: „Опасенията му за сигурността на него и семейството му са основателни, а сметката, която те трябва да платят за личната си защита в Щатите, е огромна. Но това е нещо, което те трябва да са разбрали, когато са решили да напуснат кралския живот и Обединеното кралство.

Източник: .mirror.co.uk