Меган и Хари са получили покана за коронацията на Чарлз III. Кралската администрация е изпратила писмо до Съсекс, в което официално ги канят на тържествения церемониал. Онова, което херцозите обаче не споделят публично, е задължителният характер на съобщението. Отказът да се присъединят към кралския двор в този ден може да има тежки последици за тях.


Оказва се, че крал Чарлз много държи да демонстрира сплотеност на семейството си. И Меган и Хари също имат роля на тържествата. Новият владетел е задължил и двамата си сина да забравят за конфликтите и да се посветят изцяло на събитието. И колкото и да е голямо напрежението между членовете на семейството, двете двойки са задължени да се подчинят.

 

Самите Меган и Хари се чувстват притиснати от обстоятелствата, но е много вероятно да присъстват на церемонията. Двойката вече получи един удар под кръста - домът им в замъка Уиндзор беше отнет в полза на короната, а те получиха нареждане да се изнесат от него.  Двамата така и не си позволиха да коментират случая, но както изглежда крал Чарлз действа с твърда ръка спрямо непокорния принц и съпругата му. Хари дори спря с изявите си по повод новата си книга и все по-рядко се появява в медиите. 

 

Каквато и да е причината за неочакваното слизане от сцената на тези двамата, британците са облекчени. А присъствието им на церемонията само ще затвърди убеждението, че кралят наистина управлява семейството си и не търпи неподчинения...