През зимата на 2019 година немалка част от нашенките започнаха да припадат по Стоян Радев покрай ролята му на полицая Краси в кримисагата „Дяволското гърло“.

Признава, че не гледа редовно сериала, тъй като често пъти в дните, в които се излъчват повторенията, има представления в театъра. Ако обаче си е вкъщи, не пропуска. 

Предполага, че към днешна дата би изиграл по друг начин героя си, предвид, че се е променил във времето, което е минало, както и колегите му, с които тогава е бил на терен. Категоричен е обаче, че един образ не се гради само от актьора, а и от партньорите му, режисьора и оператора.

Предвид факта, че вече са стартирали снимките на втория сезон на сериала, а той не е поканен, го навежда на мисълта, че персонажът му няма да има място в него. 
Много се надява обаче да бъде част от новия сезон на „Съни бийч“, но за момента все още няма яснота.

Към днешна дата се изявява само на театрална сцена и по-точно на тази във Варна. На един от спектаклите е режисьор, а в другия – главният герой. Предстои и двата спектакъла да се играят на софийска сцена. Освен това го чакат репетиции в шуменския театър като гост-актьор. 
Със съпругата му Веселка вече стартирали 20-я сезон на театралната им школа във Варна. Щастлив е от това, че много деца и тийнейджъри искат да участват. 

По отношение на пътя си като актьор, не само, че не смята, че е бил труден, а дори твърди, че е помилван от съдбата. Благодарен е за всичко, случило му се в живота и вярва, че така ще е и занапред. Всичко това го навежда на мисълта, че очевидно е роден под щастлива звезда. Благодарен е на Стоян Камбарев, който дори без да осъзнае, преобърнал изцяло мисленето му за театър.

При все, че заради ролите му го наричат Главния злодей, споделя, че реално е много благ човек. Няма никакви проблеми с това как го наричат заради героите му. Факт е, че в киното и телевизията преобладаваща част от ролите му, са отрицателни. Допълва обаче, че в театъра изглежда уклонът му към отрицателни роли не е толкова голям. Предполага, че е смятан за злодей заради сините му очи. 

Често пъти му казват, че има страхотни очи и вече го приема като част от ежедневието. Като човек е голям оптимист, но по отношение на случващото се в страната, е категоричен, че винаги е бил аполитичен.
Вярва, че дори и светлината в тунела да не се вижда, тя може да се появи след завоя. Според него по-добрите времена ще настъпят когато всеки започне да върши работата, от която разбира. Не пропуска да подчертае, че в политиката е пълно с хора, които не разбират от политика и не могат да управляват собствения си джоб, камо ли цяла държава.

Това, което го натъжава, е загубата на близък човек, предателството, безпринципното и безскрупулно поведение на хората. Старае се обаче да не тъгува дълго и гледа да се освободи по най-бързия начин от лошите спомени. Помни само хубавото. 
Когато се ядоса предпочита да замълчи, в редките случаи, в които си позволява да се разкрещи, е за много кратко.

Съпругата му Веселка също е актриса, но дъщеря им и синът им не са тръгнали по техния път. Единият се занимава с рисуване, а другият – със спорт. На театър ходят само като зрители. 
При все, че живее във Варна, предпочита да прекарва времето си високо в планините. Те са неговото място за пълноценна почивка. 

В тийнейджърските си години бил много дебел. Това продължило, докато не си дал сметка, че именно излишните килограми му пречат да си хване гадже. Отслабнал за няколко месеца и станал много вървежен. 

Прекъснал е връзката с родното си село Генерал Киселово след смъртта на баба си и дядо си. Знае, че ако днес отиде там отново, ще се разочарова, защото няма да намери нищо хубаво от онова, което пази в детските си спомени. 

За себе си казва, че пуши доволно, пие умерено, няма любовници и никога не е прелюбодействал.
Вкъщи често помага на съпругата си в домакинството, няма притеснения да върши каквато и да било работа. Не е от тези, които делят ангажиментите на мъжки и женски. 
Източник: Уикенд 
 

Стоян Радев: Жените полудяха по мен, когато...