Стивън Хокинг предупреди за края на света

Ствън Хокинг приживе даде страховити прогнози за края на света. Вчера си отиде световноизвестният физик Стивън Хокинг на 76-годишна възраст. През живота си той е направил много открития в различни сфери като математика, физика, космология. Работил е дълго време и върху теорията на относителността на Айнщайн и за изучаването на черните дупки. Стивън Хокинг от 22-годишна възраст страда от амиотрофична латерална склероза, но въпреки тежкото си заболяване не се отказва от научната си дейност дори след като му дават само няколко години живот. Въпреки лошите прогнози той успява да живее със заболяването повече 30 години. Приживе Хокинг дава няколко страховити прогнози за края на света.

  1. Земята ще се превърне в огнена топка. През юли миналата година физикът заяви на научна конференция в Пекин, че през следващите 600 години Земята постепенно ще се превърне в „огнена топка”. Той каза, че глобалното затопляне ще накара Земята да стане като Венера с температура от 482 градуса по Целзий, а сярна киселина ще се изсипе като дъжд. Тогава според него хората ще трябва да търсят ново място, където да живеят.
  2. Изкуственият интелект ще унищожи човечеството. Хокинг беше противник на изкуственият интелект. „Страхувам се, че изкуственият интелект ще успее напълно да унищожи човека”, каза физикът пред „Wired” приживе. Хокинг каза, че може да бъде създаден изкуствен интелект, който ще започне да се размножава и ще застраши човечеството.
  3. Ядрената война или по-точно агресията. Агресията според физика, ще е в основата на упадъка на цивилизацията. Хокинг допълни още, че агресията води до нерационално поведение и това може да доведе до ядрена война. [caption id="attachment_546017" align="aligncenter" width="300"]Стивън Хокинг приживе даде страховити прогнози за края на света Стивън Хокинг приживе даде страховити прогнози за края на света[/caption]
  4. Извънземните. Според Хокинг ако съществуват извънземни, те едва ли биха били дружелюбно настроени към хората. Според него извънземните ще се опитат да използват всяка нова планета, за материали, които са им необходими, за да строят корабите си.