Спокойно може да се каже, че шеф Светлана Илиева вече е набрала сериозна популярност не само като тв лице, но и в социалните мрежи. Тъй като започна да показва съпруга си едва напоследък, вероятно преобладаваща част от зрителите на „На кафе“, в което младата дама е позната от кулинарната рубрика и състезанието „Хелс китчън“, в което първо се прослави, все още не знаят за неговото съществуване. Истината е, че след броени дни (на 27 юли), двойката ще отпразнуват десетата годишнина от брака си.

 

Причината, поради която до момента Светлана не е споделяла много кадри от моментите с любимия си Адриан е срамежливостта му. Всъщност кулинарката също е доста свенлива, но в последно време го превъзмогва. Налага й се, тъй като стана разпознаваема и се сдоби с много фенове и последователи в социалната мрежа, които я заговарят и когато я срещнат по улиците. Макар да е посвикнала с известността, Светлана все още се смущава, ако й зададат въпрос, който не е свързан с рецепти.

Младата кулинарка не е споделяла подробности за началото на любовта си с Адриан, но се предполага, че са се запознали покрай работата им в столично заведение, в което тя се трудела в кухнята, а той взимал поръчки от клиентите. Светлана и Адриан са работели заедно в три ресторанта, като в един от тях се състоял и сватбеният им купон. Когато е говорила за периодите, в които е имала общо работно място с мъжа си, младата кулинарка винаги е изтъквала случая, в който в продължение на шест месеца нито един от колегите им не разбрал, че са женени. И как биха могли, след като Светлана и Адриан били като „котка и куче“. Все се карали и спорели.

Само че когато си тръгвали от ресторанта, хармонията помежду им се възстановявала от раз. Така че препирните помежду им били само по работа.

 

Двамата вече не си изкарват прехраната на едно място. Адриан продължава да е сервитьор в столично заведение, а пък жена му сбъдна мечтата си за собствен ресторант. Светлана винаги е имала стремежа да се развива, докато мъжът й е от хората, които не харесват много-много професионалните промени. Затова пък проявява разбиране към амбициите й и я подкрепя във всичко, още от 2018 г., когато участва в кулинарното състезание „Хелс Китчън“ и завърши на престижното трето място. 24-годишната тогава кулинарка направи силно впечатление и на водещия шеф Виктор Ангелов, и на зрителите. Скоро след това кариерата на Светлана тръгна нагоре.

 

Младата дама, която е завършила Софийската професионална гимназия по туризъм през 2012 г., започна да се появява в кулинарната рубрика в предаването „На кафе“, като миналата година, както и в началото на тази, съчетаваше ангажимента си с другия си на помощник и ментор на шеф Виктор Ангелов в състезанието „Хелс Китчън“, заедно с колегите си Дани Спартак и Никола Симеонов. Откакто отвори ресторанта си, ежедневието на Светла стана още по-натоварено. В периодите, когато е на снимки на предаванията, кулинарката става всяка сутрин в 5, а вечер се прибира към 23 часа. Никога обаче не се оплаква. Напротив – казва, че прекалено много обича работата си и рядко почива. Справя се успешно и благодарение на подкрепата на мъжа си. Случвало се Адриан да иска да прекарват повече време заедно, но винаги проявявал разбиране към натовареността на жена си. „Той е човекът, който винаги е до мен", казвала е Светлана. Споделяла е, че Адриан я окуражавал и често й повтарял да не се притеснява излишно.

 

Светлана умело лавира между ангажиментите, придвижвайки се на колело на любимата й марка „Балкан“, каквото подари и на мъжа си за този Свети Валентин. Кулинарката често може да бъде видяна и зад волана на зеленото си трабантче, но най-вече, когато с Адриан се отправят на поредния романтичен уикенд сред природата. „Винаги съм искала да имам трабант“, казвала е Светлана. Тя не просто си купила мечтаната кола, а я реставрирала и превърнала багажника й в кухня, за което семейството й помогнало.

Така че Светлана може да готви навсякъде. В багажника-кухня на трабанта си кулинарката ползва малък преносим газов котлон и държи кутии, в които съхранява зехтин, подправки, дървени купи и плата, прибори и, разбира се, нужните продукти за ястията, които ще приготвя при поредното пътешествие.

 

Това лято Светлана и Адриан пак обикалят страната с трабанта, като показват в социалната мрежа красотите, на които се натъкват. По всяка вероятност двамата ще празнуват и тази си годишнина от сватбата с почивка сред природата. Последователите на Светлана в Инстаграм вероятно са в очакване и на благопожеланията към любимия й по повод празника на любовта им. Всяка година кулинарката го отбелязва с емоционален пост, посветен на мъжа й. Миналата година тя изтъкна, че Адриан е клишето, без което не може: „Пясъкът, без който морето не може, парченцето пъзел, без което той няма да е завършен, слънцето, без което не може да има лято, винаги са ми се стрували клишета, но днес след 9 г. от нашето „ДА“, ти си клишето, без което не мога! Да те обичам, се оказа най-лесното нещо на света, да ти събирам чорапите, които продължаваш да разхвърляш – най-дразнещото, да си говорим с часове и най-забавното, да ме подлудяваш с въпроси. (какво да облека, да знаеш къде са ми чорапите, къде ще ходим, ще си пуснеш ли навигацията?). Най-досадното, но най-любимото ми е когато те погледна в очите, и ми кажеш: „Аз просто те обичам“!“.

Източник: Уикенд