Лиса Мари Пресли, единственото дете на Елвис Пресли, е починала през януари в резултат на запушване на тънките черва след операция за отслабване преди години – това стана ясно от съобщение на службата на съдебния лекар на окръг Лос Анджелис.

Според доклада от аутопсията, г-жа Пресли се е оплаквала от силни болки в корема. По късно същия ден – 12 януари, тя е открита в дома си в Калабасас, Калифорния, от бившия си съпруг, който не е посочен в доклада.

54-годишната Лиса Мари Пресли е откарана от парамедици в болница, където получава сърдечен арест и умира същия следобед. В доклада се посочва, че въпреки че в миналото госпожа Пресли е прекалявала с наркотиците, тя е била чиста в последните няколко години. Все пак изглежда, че здравословните й проблеми са се появили след операцията за отслабване, на която тя се подложила. Интервенцията се предлага на хора, които не са успели да отслабнат с диета и физически упражнения.

Стана ясно какво е погубило дъщерята на Елвис Пресли

Според доклада в продължение на месеци тя се е оплаквала от болки в корема, треска, повръщане и гадене, но не е потърсила медицинска помощ.

Два дни преди смъртта си, Лиса Мари присъствала на наградите „Златен глобус“, на които биографичният филм за Елвис беше номиниран за множество награди.

Източник: „Уикенд“