Соня Колтуклиева, както винаги, не спести нищо от истината!

Журналистката Соня Колтуклиева взриви мрежата с разкритие за скандала с Търговския регистър. Предаваме думите й едно към едно, без редакторска намеса: [caption id="attachment_562963" align="aligncenter" width="300"]Соня Колтуклиева Соня Колтуклиева с разкрития за скандала[/caption]

"Повредата в Търговския регистър, която нормален ИТ-спец сам ще оправи за 24 часа, а вече шести ден мъчи държавната машина, няма да доведе до оставки. Когато дойде време за оставки, ще разберат всички, но сега не е време за оставки.

Това е едно политическо решение, отсече ръководителката на Агенция по вписванията Даскалова. Вместо да се занимават с уникалния срив на системата, подчинените й яко се потрудиха да фотошопнат и да пооправят снимките й, пускани в медиите, каквато е. Защото не се харесва на тях.

С присъщата за това управление "компетентност", шефката на Агенцията по вписванията не успя да отговори на въпроса как така служителите й не са разбрали, че 4 диска са дефектирали. Както и дали информацията е записвана на отделен сървър.

Без да знае нищо по въпроса, тя увери, че нямало било изгубена информация. Като е ясно, че няма как и едното, и другото да е вярно. На въпрос кога ще си подаде оставката Даскалова обясни, че в такава кризисна ситуация била нужна на мястото, където е и трябва да контролира процесите. Ресорният министър Цецка Цачева се крие. Далата старт на процедурата за надграждане на Търговския регистър министър в Борисов 2 Екатерина Захариева - поръчка, довела до избора на 72-годишна козметичка и маникюристка. И туристическа агенция от среден ранг за изпълнители срещу 2 млн. лв. също се укрива. Именно двете са виновни за създадената от това ситуация да бъдат затрити данните на стотици хиляди филми, да бъде неясно дали не е открадната собствеността на хората и тяхната история. Да бъдат блокирани банките и сделките и да бъдат оттласнати и малкото чуждестранни инвеститори с интерес към страната. Само напомняме, че за първото полугодие на тази година, чуждите инвестиции у нас са 3 ПЪТИ по-малко, отколкото през рекордно ниската 2017 г. Както и 30 ПЪТИ ПО-МАЛКО, ОТКОЛКОТО ЗА СЪЩИЯ ПЕРИОД НА 2008 Г.”

19 минути Да живее Фотошопът!", написа Соня Колтуклиева.