Соня Колуклиева изнесе прелюбопитни данни относно тестовете за чума по добитъка у нас!

Журналистката Соня Колтуклиева разбуни духовете с разкрития, които са меко казано странни. Тя направи скандална връзка между фирмата, тестваща чумата по родния добитък, с партия ГЕРБ. Ето какво съобщи самата Колтуклиева: [caption id="attachment_562849" align="aligncenter" width="300"]Соня Колтуклиева Журналистката Соня Колтуклиева изнесе тревожни данни[/caption]

"Офисът на единствената фирма, с която Българската агенция по безопасност на храните е преговаряла за внос на тестове за чума по дребния преживен добитък, се намира в жилищен блок. В който има и офис на ГЕРБ, съобщава RNS.

Това стана ясно от пресконференция на Кристиян Вигенин и Петър Витанов във Варна. Странно е, за в рамките на 2 месеца компютърните технологии и чумата по дребния преживен добитък се преплитат за втори път. В разгара на скандала с безпричинното убиване на над 4000 глави добитък, се коментираше, че съпругът на евродепутатът Мария Габриел, работи във френска лаборатория. Която „е потвърдила наличието на острото заразно заболяване“. Към днешна дата има само едно животни, което е починало във въпросния "чумен" регион. И все още няма данни от какво точно е настъпила смъртта му.

Депутатите от БСП настояха премиерът, министърът на земеделието и директорът на БАБХ да поемат дисциплинарна и политическа отговорност за поредния скандал с компютърната фирма. Регистрирана дни преди БАБХ да я избере като вносител на тестовете, за което да плати 350 000 лв.

Смятаме, че след това, което се случи с избитите хиляди животни без доказана чума и възлагането на обществената поръчка с въпросната фирма, трябва да бъдат разследвани от прокуратурата. И да се разбере, че всеки, които нарушава законите в правова държава, носи съответната отговорност, категорични са народните представители. Те подчертаха, че в юридическия свят няма понятие „спиране“ на обществена поръчка. Но изразиха надежда, че компютърната фирма няма да съди държавата за пропуснатите ползи.

Припомняме, че фирма на 20 дни, създадена като компютърна, стигна до финалната права да внася тестове за чума от единствената на света припозната от ГЕРБ френска лаборатория. Вчера без мотиви Бойко Борисов разпоредил на БАБХ да „спре“ тази сделка. Което е твърде еднолично решение в парламентарна република.

Депутатите допълниха, не са сигурни дали мъжът на евродепутата Мария Габриел – отговаряща за цифровизацията в ЕС, работи във френската лаборатория. Но се надяват един ден и това да се изясни", съобщава Соня Колтуклиева в профила си в мрежата.