Ива Софиянска-Божкова стана майка за трети път, без никой да разбере дори за бременността й. Новината бе съобщена със снимка в Инстаграм преди броени дни чрез снимката, която публикува по повод рождения ден на съпруга си – Антон Божков, който е син на скандалния бизнесмен Васил Божков.

 

Към публикувания кадър, на който позират със семейството – порасналите им деца Васил и Мая, обвили ръце около нея и баща им Антон, който държи в прегръдките си най-малкия член на семейството, тя е написала: „Честит рожден ден! Това щастие да го имаме цял живот!“.

 

По-късно стана ясно, че малчуганът се е родил през октомври и носи името Стефан – на дядо си, бившият столичен кмет Стефан Софиянски. Така и не става ясно защо родителите му са решили да мълчат за неговата поява толкоз дълго време. А и Ива не е полагала усилия да скрие предишните си две бременности и раждания.

 

Според появилите се предположения, това решение е свързано със скандалите около бизнесмена Васил Божков и изненадващото му завръщане от Дубай. Припомняме, че в началото на 2020 г. му бяха повдигнати обвинения, сред които и ръководене на престъпна група, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице. 

 

Снахата на Божков му роди още едно внуче

До лятото на тази година, след като вече се бе завърнал в родината, Божков стана рекордьор по обвинения, към които спадат и нарушения на Закона за хазарта и неплатените такси за около 700 млн. лв. Вихрушката помела хазартния бос не подмина и сина му Антон, та застигна дори и снаха му. През март 2020 г. Специализираният наказателен съд пусна Антон Божков под гаранция от 1 млн. лв. като според обвинението, той участвал в изпирането на пари по поръчение на организирана престъпна група, ръководена от баща му.

 

По време на съдебните заседания, Ива бе неотлъчно до мъжа си. Скандалът със свекър й и съпругът й, се отразиха негативно върху журналистическата й кариера и щерката на бившия столичен кмет дълго време се подвизаваше в съботно-неделните часове на Нова тв и правеше интервюта с известни личности или с наследниците им. 

 

Нова тв дълго време излъчваше „Национална лотария“ с водещ Захари Бахаров, като лотарията на Божков бе топ рекламодател на медията, преди скандалът да се разрази и да бъде свалена от ефир.

 

Ива не е останала без работа. От профила й в Инстаграм става ясно, че към днешна дата е ангажирана с предаването Забраненото шоу на Рачков, където отговоря за координацията с гостите. Освен това е и пиар на Клиника по дерматологична и пластична хирургия. А в личен план се радва на хармония и щастие – много са сплотени с родителите и сестрите й. На 1 юни пък двамата със съпруга й отпразнуваха 10-годишнината от брака им.

Източник: Уикенд