През март 2022 г. 69-годишната холивудска легенда е диагностицирана с афазия - състояние, което засяга говора вследствие на мозъчно увреждане. Семейството му, включително втората му съпруга Ема Хеминг и бившата му съпруга Деми Мур, обяви, че звездата от „Умирай трудно“ ще се оттегли от плодотворната си актьорска кариера, за да се съсредоточи върху здравето си. По-малко от година по-късно обаче семейството му сподели сърцераздирателна новина: Брус е диагностициран с рядка и агресивна форма на фронтотемпорална деменция.

Звездата от „Криминале“ се появяваше от време на време, откакто новината за здравословното му състояние стана публично достояние. Само няколко дни след като дъщеря му Талула сподели сърцераздирателна новина за състоянието на баща си, Брус беше забелязан да излиза и да се разхожда в Калифорния в сряда.

Актьорът е забелязан да се разхожда с шофьор из Брентууд с бейзболна шапка на „Ню Йорк Янкис“. До него имаше човек, който също носеше шапка и очила с прозрачни рамки.

30-годишната Талула разказа за състоянието на баща си в предаването Today Show в сряда. Тя обсъди как той се справя след поставянето на диагнозата деменция, съобщава британското издание The Mirror.

„Той се справя стабилно, което в тази ситуация е добре, и е трудно. Има болезнени дни, но има толкова много любов“, каза модната дизайнерка.

Тя споменава, че смесеното ѝ семейство, включващо другите ѝ две сестри, Румър и Скаут, от майка им Деми, и по-малките ѝ полубратя и сестри, Мейбъл и Евелин, от мащехата Ема, са „признателни“ за времето, прекарано с баща им.

„Той наистина ми показа, че не трябва да приемам нито един момент за даденост, и наистина смятам, че бихме били най-добри приятели“, обясни тя. „Мисля, че той много се гордее с мен. Трябва да бъдеш в момента. Трябва да присъстваш.“

Изюточник: msn.com