Докато от bTV вече стягат куфарите за Филипините, където ще снимат новото риалити „Островът на 100-те гривни“, то от конкурентната Нова тв за поредна година са се прицелили в далеч по-близка дестинация, която им осигурява достатъчно висок рейтинг и не се нуждаят да ходят където и да било другаде. Както знаете, става въпрос за родното Черноморие, където от средата на този месец стартират снимките на новия сезон на „Игри на волята“, който е шести поред у нас.

 

Трима от участниците си извоювали място в предстоящия сезон на „Игрите“ още преди година. Това са състезателка по модерен петобой, човек, зает в строителния бранш и бургазлия с атлетична визия, който от години прави опити да си проправи път в политиката.

Редовните зрители са наясно, че в предишния сезон всяка събота се излъчваха битки между останали под чертата кандидати за риалитито и звезди от предишни негови издания. Победителите си извоюваха място за следващите сезони. Ако спечели кандидат, който до момента не е участвал в шоуто, се класира директно за шестия сезон, а останалите отиват в предстоящо „сборно издание“ All Stars, в което ще бъдат събрани най-ярките лица от предишни сезони.

Благодарение на този факт вече са ясни три от имената, които наесен ще участват в борбата за 100-те хиляди лева – Георги Рашев, Изабела Здравкова и Бисер Русимов. Екипът на шоуто даде шанс за класиране и на други претенденти за очаквания сезон, без да минават през кастинг, но те изгубиха битките със звездите.

 

Строителят Георги Гешев бе първият спечелил място в сезон 6, чиито снимки започват тези дни на морето. Той успя да победи в битка на арената шампиона от втория сезон Милен Цветков и да впечатли зрителите със силата и издръжливостта си. Отсега е любимец на немалка част от феновете на предаването, които веднага след излъчването на битката коментираха, че е трябвало да влезе много отдавна в „Игрите“, вместо това обаче на негово място взели модели и инфлуенсърки, дразнят се те. Вече са в трескаво очакване да го видят на арената отново през есента.

 

Единствената жена, спечелила битка за новия шести сезон миналата година, е Изабела Здравкова, която е състезателка по модерен петобой. Младата красавица е завършила езикова гимназия, но спортът е най-силната й страна. От години тренира лека атлетика, представяла е България на редица международни първенства, а в шоуто влиза с надеждата да го спечели. Ако това стане, ще е първата жена-победител в „Игрите“.

 

Третият сигурен участник – бургазлията Бисер Русимов, отдавна се опитва да се превърне във важен политически фактор, членувайки в различни партии и движения. Той изповядва т.нар. патриотични принципи в политиката, а за риалитито се е готвил цели 4 години. Приятел му казал за него и го убедил да се пробва, но всеки път щом Бисер се явявал на кастинг, чувал като отговор „Не!“. Вместо да се обезсърчи, той се амбицирал и продължавал да се готви и на петата година най-после успял да влезе в „Игрите“.

 

Стартът на новия сезон ще бъде даден през септември и ще продължи до декември. Успоредно с него екипът подготвя и издание All Stars като до момента са известни имената на шестима участници, които ще се завърнат на арената, за да премерят силите си за втори път.

Източник: Уикенд