Силви Вартан възнамерява да сложи край на кариерата си, сбогувайки се със сцената в края на годината. Кариерата на световноизвестната певица, родена в България стартира преди 63 години в далечната 1961 г. Вартан посочи, че последните й три концерта, са планирани за ноември.

 

„Да, взех това решение. От няколко години го отлагам. Винаги съм правила всичко със страст, без да пресмятам, просто от желание и без да си задавам прекалено много въпроси. Защото дълбоко в себе си не обичам нещата, които свършват“, изповяда се Вартан в интервю за „Пари

Мач“.

 

„Вероятно това се дължи на внезапното ми напускане на България на 7-годишна възраст. Изведнъж пораснах и оставих детството си на перона на гарата. Все още виждам как баба ми и дядо ми, които обожавах, да тичат след влака. Това е рана, която никога няма да зарасне. След това благодарение на кариерата ми на певица пътувах много, бях водена от любопитството, от младостта си, исках да отида навсякъде. Непрекъснато се питах: „Какво следва? Какъв е следващият проект? Всичко се случи със скоростта на светлината, а освен това, бързо се влюбих в един висок рус мъж със сини очи, който ми се струваше прекрасен и който също беше певец.

Споделих цялата тази лудост с него и откривахме всичко заедно. Беше лудост“, разказва още певицата за напускането на България и любовта с иконата на френския рокендрол Джони Холидей.

Американският актьор Тони Скоти, съпруг на Силви Вартан от 1984 г., сподели пред „Пари Мач“ за решението на съпругата си да се сбогува със сцената: „Природата сама те кара да разбереш, че трябва да забавиш темпото“. „Това е решение, което узряваше в продължение на месеци. През август Силви ще навърши 80 години. Тогава ще изпълни най-известните си песни за последен път, за да благодари на феновете, които са с нея вече 60 години. След концертите в Париж през ноември тя няма други планове“, допълни той.

 

Все още не е ясно дали звездата ще направи прощален концерт и в родината си. Досега Силви Вартан е правила няколко много успешни спектакъла у нас. Според запознати, тя е получила предложение и за тържествено сбогуване с родната публика, но все още умува.

 

Певицата съобщи, че е изготвила и завещанието си. „Оставих съпруга ми да управлява всичко. Тъй като имаме еднакви идеи по въпроса, аз му се доверявам“, сподели още звездата. Сред вероятните бенефициенти на имуществото й са двете й деца Давид Холидей, роден през 1966 г. от първия й брак с Джони Холидей, и Дарина, осиновена през 1997 г. в България от певицата и настоящия й съпруг.

Източник: Уикенд