Близо 3 десетилетия след едно от най-емблематичните убийства в шоубизнеса американската полиция повдигна обвинение на бивш лидер на негърска банда за стрелбата по рапъра Тупак Шакур. Кървавият екшън датира от септември 1996 г., когато легендарният рапър бе прострелян с 4 куршума от преминаващ автомобил и почина в болница след седмица едва на 25-годишна възраст.

След 27 години разкриха кой гръмна Тупак Шакур

Миналия петък разширено съдебно жури в щата Невада обвини за „убийство със смъртоносно оръжие“ 60-годишния днес Дуейн Дейвис, известен в квартала си като Кийфи Ди. Според полицията той е планирал фаталната стрелба, след като пременникът му се е сбил с Тупак Шакур в казино в Лас Вегас.

Грег Кадинг, пенсиониран детектив от полицията в Лос Анджелис, прекарал години в разследване на убийството на Тупак, заяви, че не е изненадан от ареста на бандита.

„Всички останали заговорници или участници в този случай са мъртви“ – твърди Кадинг, посочвайки Дуейн Дейвис като „последния оцелял заподозрян“.

В съда прокурорът Диаджакомо нарече Дейвид бивш лидер на улична банда и „командир на терен, който е поръчал смъртта на Шакур“.

Задържаният, естествено, отрича да е замесен изобщо по случая.

Боготворен от феновете си, но мразен от родителите им заради своите песни, възхваляващи насилието и омразата към жените, Тупак Шакур често се забъркваше в неприятности и прекара голяма част от последните 2 години и половина от живота си в съда, в затвора или по болници.

Източник: вестник „Уикенд“