Сурогатно майчинство, удобен брак с по-малката сестра, тайна любовна история и дори планове за развод! Всичко това е свързано с кралица Летисия и крал Фелипе Испански, които се оказаха герои не на лош сапунен сериал, а в биографичната книга на бившия зет на кралицата Хайме дел Бурго.

В биографията си Бурго твърди, че Летисия е имала тайна афера с него преди сватбата с Фелипе, след брака си с краля, а също и след като той се жени за сестра й Телма. Дел Бурго разкрива още, че дори е живял в имението на кралската двойка, кръстник е на двете им дъщери, а освен това кралицата му е предлагала да имат общо дете от сурогатна майка.

Според бившия зет на кралицата, Летисия е искала да се разведе с мъжа си, а кралското семейство въобще не я е одобрявало. "Когато Фелипе заяви, че иска да се омъжи за Летисия, баща му твърдо му забрани, а кралица София се разплака. Тя не спираше да повтаря, че бракът е за цял живот и не иска принцът да съсипе семейството си. Фелипе обаче ги заплаши, че ще се откаже от короната, ако не му позволят и те бяха принудени да отстъпят", разказва Дел Бурго.

Той твърди още, че през 2013-та година съпрузите са били в много тежки отношения. "Летисия напусна семейната почивка в Марбея и се върна в Мадрид. Тогава Хуан - Карлос каза на сина си "Разведи се тогава", защото знаеше, че има сериозни проблеми между тях. По това време Летисия наистина беше готова да се разведе с мъжа си. Тя поднови връзката си с мен", казва още дел Бурго.

Той твърди, че кралицата е изневерявала и на първия си съпруг с телевизионен оператор, а с него се срещнала в нощта преди сватбата си и го попитала защо никога не е поискал ръката й.  От двореца продължават да мълчат.