Нона Йотова издейства глобата на "Капките" и Маги Халваджиян!

Червената депутатка Нона Йотова издейства глоба на продуцента Маги Халваджиян след завръщането на публиката в последните две предавания на „Като две капки вода”. [caption id="attachment_629568" align="aligncenter" width="300"]Халваджиян Халваджиян глобен заради Нона Йотова, която участва в шоуто му[/caption] Миналият петък по време на парламентарния контрол червената депутатка зададе въпрос на здравния министър Кирил Ананиев.

И обърна внимание на това, че според нея в шоуто за имитации не са спазени мерките на властите за борба с COVID-19. Тъй като в студиото имало хора без маски, а някои зрители не спазвали нужната дистанция от поне метър и половина помежду си.

"В деня, в който излезе Вашата заповед за провеждането на музикални и театрални представления с ограничението това да става само на открито, при разстояние помежду им и до 30 % публика, в ефира на национална телевизия бе излъчено предаването "Като две капки вода". В закрита зала, с публика. Очевидно имаше гости без маски и изглеждаше, че изискваното разстояние не е спазено”, докладва Нона Йотова. Отговорът на министър Ананиев бе, че здравните власти не са имали възможност да гледат всичко по телевизията и благодари на Йотова за сигнала. "Въпреки създадената организация, се видя, че не може да се разчита на указаните мерки и личната отговорност на зрителите, особено в едно емоционално изживяване. При внимателно проследяване на записите на предаването се вижда, че на места имаше нарушение на допустимата физическа дистанция. При огледа на публиката се констатира, че имаше единични случаи на посетители без поставени маски. Във връзка с горното, в рамките на законовите правомощия Столичната регионална здравна инспекция ще издаде наказателно постановление за организаторите на предаването. И индивидуални административни актове за отделни физически лица, които са нарушили заповедта на министъра на здравеопазването", обеща Ананиев. Пи арът на Капките Ани Халваджиян обясни защо Йотова не харесва шоуто: "Мисля, че госпожата депутат ни се сърди, откак благодарение на "Капките" стана ясно, че не може да пее. Но не сме виновни ние, в този формат се пее на живо... Затова пък сега е в парламента, представителка на столетницата.. Дотук предимно правеше селфита. И те не й се удават особено. По-скоро са в графата скеъри, отколкото секси. Но ето, може би най-сетне Нона намери призванието си - ще подава сигнали от високата трибуна. Това вече категорично оправдава заплатата й”, написа Халваджиян. Източник: hotnews.bg