Местните ги определят като „много читави хора“

Оказва се, че в родния дом на пишман политика Слави Трифонов се ширят плевенски цигани.

И ако мислите, че са се самонастанили там, грешите. Слави Трифонов лично им е продал бащиния си дом.

Както вероятно си спомняте имотът се намира в Учин дол, записано от няколко петилетки в регистрите като с. Тодорово. Преди година новите собственици броили 40 хиляди евро за имота, на който преди това местни дюлгери направили основен ремонт. Поради факта, че селото е в непосредствена близост до Плевен, цените на имотите там скачат с часове.

Скандал! Цигани заживяха в родната къща на Слави Трифонов

Запознати твърдят, че Трифонови бързо склонили да продадат имота си за 40 хиляди евро, без много уговорки. Те си давали ясна сметка, че къщата е строена през 50-те години на миналия век, а и освен това дворът им не бил особено голям.

Слави Трифонов бил категоричен, че след смъртта на баща си няма повече работа в този имот. Майка му пък е поверена на грижите на сестра му в Плевен. За разлика от преобладаващата част от родните пенсионери, старицата води повече от луксозен начин на живот и дори има лична помощница. Тя често гостувала и на Слави Трифонов в София.

При все, че имотът отдавна бил обявен за продан, пишман политикът не искал да го пуска публично за продажба, за да не се спекулира в медиите. Поради тази причина предпочел хора от селото да движат нещата. Доста народ се извървял да огледа имота, но повечето били отпращани. Запознати посочват, че сред мераклиите имало и звезди от родния тв ефир.

Накрая Слави Трифонов и сестра му взели решение да продадат имота на ромско семейство, които хората в селото определят като „изключително читави хора“. Покрай грижите им за имота, той направо е разцъфтял и блести от чистота.

Имотът е купен от две сестри, които се грижат добре и за двора – насадили са го с всякакви зеленчуци. Напук на общите разбирания за ромите, съседите им ги хвалят, че са изключително отговорни и трудолюбиви хора. 

Местните разказват, че докато Слави Трифонов навестявал селото, имал тактика. Първо се появявала охраната му, най-често в 2 ч. след полунощ, а след това идвали той и приятелите му. Навремето изкупил бившето поделение, намиращо се в края на селото, където вдигал грандиозни купони.

След това обаче разредил идванията и сградите започнали да се рушат. Понесла се мълва, че там ще строи болница, но това не се случило. Хората се кахърят, че явно шоуменът с политически амбиции има много ядове и изобщо не му е до това. Те обаче са категорични, че политиката далеч не му идва отръки като шоуто и музиката.

Разкриват, че като малък много свирел, но хората му се ядосвали, а децата го замеряли с шишарки. Местните го наричали Станьо. Едва когато отишъл в София, станал Слави. Прякорът на баща му Тодор пък бил дядо Вранго. Можел да разказва вицове с часове, но все пиперливи.

Колоритният му родител бил изключително пестелив и кътал всяка стотинка, дарена от сина му. Обичал да виси дълго време край гробищата, защото там мобилните телефони имали най-добър обхват навремето.

В заключение местните посочват, че Слави Трифонов не е стъпвал в родния си дом от 2017 г., когато почина баща му. Сделката по продажбата на къщата била движена от сестра му и майка му, с помощта на кмета.

Източник: Уикенд