Месец април ще го изпратим с пролетни температури от 20 градуса, но както започна динамично, така и ще мине. В средата на тази седмица синоптиците предричаха динамично време и чести валежи, придружени с кратки бури и гръмотевици.

Синоптичката Янкова предупреди за голяма опасност, надвиснала над България

Синоптичката Александрина Янкова предупреди, че северна и западна България са застрашени от градушка, като тя поясни, че валежите ще отслабват от четвъртък нататък.

НИМХ също отправи предупреждение, че около средата на седмицата ще нахлуе относително студен за периода атмосферен фронт, ще има значителна облачност, която ще доведе и до валежи с кратки гръмотевични бури.

Интензивните валежи се очакват основно в планините, като дори по високите проходи и върхове днес имаше снеговалеж. Снимки с побелял път за Пампорово обиколиха социалните медии.

Очаква се дневните температури да са между 17 и 22 градуса, а за София – около долната граница.

Александрина Янкова сподели и специално за феновете на астрономията, че на 5-ти май ще може да се наблюдава едно интересно явление, а именно частично лунно затъмнение. Луната ще бъде закрита от сянката на Земята. Явлението ще може да се наблюдава при хубаво време в следващия петък в 20:29 ч.

А тази неделя, станахме свидетели на ясно небе, на което се виждаше Венера дори и с невъоръжено око.

Източник: blitz.bg